Mistænkeligt dødsfald: 200 sygehusansatte holdt møde

Foto: Simon Læssøe/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Flere end 200 ansatte på Nykøbing Falster Sygehus deltog tirsdag i et personalemøde, hvor sygehusledelsen informerede om den igangværende efterforskning af de »mistænkelige« dødsfald, som sygehusledelsen søndag rettede henvendelse til politiet om.

Henvendelsen førte til flere afhøringer og anholdelsen af en 29-årig kvinde.

»Personalet er naturligvis meget berørte af situationen, og det taler vi selvfølgelig med dem om. Fra sygehusets side giver vi den støtte, personalet måtte have brug for,« siger Arne Cyron, sygehusdirektør på Nykøbing Falster Sygehus, i en pressemeddelelse.

Sygehusdirektøren understreger, at sygehuset fortsætter sin normale drift, og at politiets efterforskning ikke har indflydelse på sygehusets daglige arbejde.

Tidligere tirsdag forsikrede formanden for regionsrådet i Region Sjælland, Jens Stenbæk (V), også om, at man trygt kan lade sig indlægge på hospitalet som patient trods den verserende sag.

»Vi har endnu ikke overblik over, hvad der er sket. Men min vurdering er, at Nykøbing Falster er et patientsikkert sygehus, som vores borgere kan være trygge ved at blive behandlet på. Min oplevelse er, at det er et højt dedikeret personale i forhold til den opgave, de skal varetage,« siger Jens Stenbæk til Berlingske.

Ved et grundlovsforhør mandag blev den 29-årige kvinde varetægtsfængslet i fire uger. Den afgørelse kærede hendes forsvarer dog, og nu skal landsretsdommere tage stilling til, om varetægtsfængslingen skal opretholdes.

Powered by Labrador CMS