Nu begynder stor ugelang kontrol af trafikanter

Har du en tungere speeder-fod, end hvad godt er, så bør du læse videre.

Mandag har politiet i Danmark indledt en stor fartkontrol, der især gælder landeveje. Foto: Rigspolitiet
Udgivet Opdateret

I et stort europæisk samarbejde, begynder politiet mandag en omfangsrig færdselskontrol. Målet er at fange fartsyndere over den ugelange kontrol, og årsagen er simpel:

Fart dræber. I perioden mellem 2010 og 2014 blev 551 personer dræbt i trafikken, hvor årsagen var for høj fart.

Det skriver Rigspolitiets Nationale Færdselscenter i en meddelelse til pressen.

Mange kører for stærkt

Den forhøjede indsats mod fartsyndere, der er delvist finansieret af EU, har især fokus på landevejene, hvor, oplyser politiet, at mere end 60 procent af trafikanterne kører hurtigere end tilladt hastighed.

Erik Terp Jensen, der er chef for netop Rigspolitiet Nationale Færdselscenter, fortæller, at der trods et fald i alvorlige bilulykker fortsat er for mange, der fortsat kører for stærkt, “og dermed udsætter sig selv og andre for fare”. Indsatsen er koordineret i samarbejde med Rådet for Sikker Trafik, og her siger dokumentationschef Jesper Sølund:

– Der er en klar sammenhæng mellem farten på vejene og antallet af dræbte. Selv en lille hastighedsoverskridelse kan være afgørende for, om man når at bremse op, hvis der kommer en bil eller cykel ud fra en sidevej eller et barn pludselig løber over vejen. Undersøgelsen tyder på, at de nye fotovogne er med til at gøre vejene mere sikre i Danmark.

Så mange dør på grund af fart

Vejdirektoratet samler data fra de danske politikredse om dødsulykker, hvor fart er den afgørende faktor. Opgørelsen gælder indtil videre årene mellem 2010 og 2014.

Nordjylland: 51.
Østjylland: 64.
Midt- og Vestjylland: 87.
Sydøstjylland: 49.
Syd- og Sønderjylland: 54.
Fyn: 32.
Sydsjælland og Lolland-Falster: 57.
Midt- og Vestsjælland: 64.
Københavns Vestegn: 19.
København: 29.
Nordsjælland: 39.
Bornholm: 6.
I alt: 551 mennesker.

Powered by Labrador CMS