Nu er der 1.000 øko-restauranter i Danmark

Foto: David Leth Williams/Scanpix
Udgivet Opdateret

Danmark runder mandag en økologisk milepæl, når det økologiske spisemærke nummer 1.000 bliver uddelt.

For at få et økologisk spisemærke skal spisestedet som minimum være 30-60 procent økologisk, og det glæder fødevareminister Dan Jørgensen (S), at regeringens satsning på økologi har givet pote og udmærket sig med nu tusindvis af økologiske spisesteder.

»Vi har en ambition om, at Danmark skal være verdens mest ambitiøse land, når det kommer til økologi. Det er godt for både sundhed, klima og dyrevelfærd, så at vi nu har 1.000 økologiske spisesteder, det er helt fantastisk,« siger Dan Jørgensen til Berlingske Nyhedsbureau.

Regeringen har siden 2012 støttet omlægningen af offentlige køkkener til økologi med 28 millioner kroner om året, og det er da også særligt de mange offentlige spisesteder, der trækker op i regnskabet.

Siden 2012 er antallet af køkkener med økologisk spisemærke seksdoblet og af de 1.000 spisesteder, der nu har et spisemærke, er mere end 65 procent offentlige.

»Det er ikke uden betydning, at regeringen har givet et meget stort millionbeløb for at støtte omlægningen af offentlige køkkener. Jeg er stolt over, at det har kunnet lade sig gøre at indføre i vuggestuer, på plejehjem og mange andre institutioner, således at en stor del af de 800.000 offentlige måltider, vi serverer i Danmark dagligt, er af god, økologisk kvalitet,« siger Dan Jørgensen, der pointerer, at regeringens økologi-satsning lang fra er færdig.

»Jeg tror, vi kan få langt flere økologiske spisesteder, og regeringen har afsat 58 millioner kroner frem til 2018, som skal bruges til at fortsætte omstillingen af offentlige køkkener. Det fører til meget stor glæde for brugerne, og vi kan se, at danskerne godt kan lide økologi og tager det til sig, så vi fortsætter succesen,« siger ministeren.

Økologimærke nummer 1.000 bliver overrakt på Copenhagen Food Fair festivalen i Bella Center mandag formiddag.

Powered by Labrador CMS