Nu stikker det HELT af: Vild storm og vandmasser ind over landet

Mange steder forbereder man sig nu på vandmasserne.

Udgivet Opdateret

Næppe når den ene advarsel ud, før den afløses af den næste.

Nu har DMI, Danmarks Meteorologiske Institut, da også igen opjusteret. Og ikke just til det bedre.

Du kan se i galleriet over artiklen, hvor der denne gang advares mod både vinde af stormstyrke og forhøjet vandstand.

Både borgere og beredskab forbereder sig da også på, at vandet snart slår ind over bredderne.

Den forhøjede vandstand forventes flere steder i landet. Værst ser det lige nu ud omkring Sydlige Lillebælt, Sydfynske Øhav, Lolland-Falsters sydkyst og Smålandsfarvandet, hvor vandet kan stige med hele 160 centimeter.

Som om det ikke er nok, så har Midt- og Vestsjællands Politi i samarbejde med det lokale beredskab udsendt en pressemeddelelse, hvori man oplyser, at man er klar over den forestående forhøjede vandtand i politikredsen.

“I øjeblikket arbejder myndigheder og frivillige på en række forskellige forebyggende tiltag omkring Jyllinge Nordmark og Roskilde Havn i Roskilde Kommune, mens Vestsjællands Brandvæsen og Beredskabsstyrelsen arbejder på at etablere mobile dæmninger i området omkring Holbæk Havn”, står der blandt andet i meddelelsen.

Samtidig opfordres borgerne i området til at holde sig orienteret på Holbæk og Roskilde kommuners hjemmesider.

Også i Kolding er man klar til vandmasserne.

“Kolding er klar, hvis vandet skaber problemer onsdag. Nytårsdag har omkring 40 medarbejdere fra kommunen, Trekant Brand og ungdomsbrandkorpset knoklet med at fylde sække med sand. 2.500 sække bliver i løbet af dagen stillet på paller langs Kolding Å på strækningen mellem Vestre Ringgade og Østerbrogade samt ved Fjordvej/Gl. Strandvej, så sækkene hurtigt kan blive lagt ud langs å/fjord onsdag formiddag, hvis der bliver behov for det”, skriver kommunen.

Sådan lyder det fra Sønderjylland:

Flere politikredse advarer også borgerne om problemer på grund af den kraftige vind, der har vindstød af stormstyrke.

Der ligger væltede træer på vejene og tagsten risikerer at falde ned i hovedet på folk.

Sydsjællands- og Lolland Falsters Politi har på Twitter advaret om et væltet træ på Overdrevsvej ud for nummer 71, 4640 Faxe, der lige nu spærrer vejen.

Også på Nebelvej, Præstø, er Beredskabet på vej ud for at ud til et væltet træ og i Slagelse blæser tagplader af en ejendom på Kalundborgvej.

Nordsjællands Politi advarer generelt om flere løse stilladser og væltede træer mens Københavns Vestegns Politi beder borgerne holde sig væk fra Albertslund Centrum ved Kanalen, hvor der er fare for nedfaldne tagplader. Politiet er lige nu ved at spærre af.

Powered by Labrador CMS