Ny matchfixing-sag rammer dansk idræt

Arkivfoto: Iris/Scanpix
Udgivet Opdateret

Efter et år med flere opsigtsvækkende sager om matchfixing, er Danmarks Idrætsforbund nu på vej med en ny af slagsen.

Ifølge Politikens oplysninger er der tale om to kampe, hvor 2. divisionsklubben Varde har været involveret, og det skulle være mistænkelige spillemønstre på de to kampe, der har rejst mistanke om, at der kan have været fusk involveret.

»Efter et møde med Danske Spil har Dansk Boldspil-Union (DBU) i samarbejde med DIF besluttet at åbne en undersøgelse af nogle kampe i den pågældende række. Noget tyder på, at der har været uregelmæssigheder, som gør det værd at kigge nærmere på dem,« siger Jesper Frigast Larsen, leder af matchfixingsekretariatet i Danmarks Idrætsforbund, til Politiken.

Det skulle dreje sig om to kampe, der blev spillet i sommeren 2013. Her skulle Varde vinde en kamp mod Ringkøbing for at undgå at rykke ned, men de endte med at tabe 1-4 på hjemmebane. En lille uge senere fulgte de op med et 0-6 nederlag mod Middelfart.

Ifølge Politikens oplysninger skulle der være spillet mindst 55.000 kroner på et nederlag til Varde – i begge tilfælde inden for et snævert geografisk område.

I efteråret kom det frem, at Københavns Politi efterforsker en sag om aftalt spil i en række kampe, hvor fodboldklubben Hvidovre har deltaget.

Powered by Labrador CMS