Oprejsning til HSV mod Stuttgart

Hamburger SV fik oprejsning efter sidste uges 0-5 mod Bayern München, da holdet lørdag på hjemmebane vandt 3-2 over VfB Stuttgart efter at have været bagud to gange.

To gange i træk har Hamburger SV reddet eksistensen i Bundesligaen efter kvalifikationskampe. Men måske bliver det bedre i denne sæson.

Ganske vist tabte holdet på udebane i premieren med 0-5 mod mestrene fra Bayern München. Men lørdag kom holdet fra hansestaden på tavlen efter en sejr på 3-2 over VfB Stuttgart.

Det var ellers gæsterne fra Stuttgart, der begyndte bedst, og de kom foran midtvejs i første halvleg ved Daniel Ginczek. HSV udlignede ti minutter senere ved Ivo Ilicevic, men inden pausen var Daniel Ginczek igen på spil og sørgede for føring på 2-1 til udeholdet.

I anden halvleg opstod der dramatik, da VfB Stuttgarts østrigske spiller, Florian Klein, på to minutter fik to gule kort og dermed rødt.

Måske fik det afgørende betydning, at udeholdet måtte spille næsten en halvleg med en mand i undertal. I hvert fald lykkedes det for HSV at lave to mål, da der manglede mindre end ti minutter.

Først var det indskiftede Ivica Olic, som slog et indlæg fra hjemmeholdets venstre side. Lidt tilfældigt endte bolden hos ligeledes indskiftede Pierre-Michel Lasogga, der lige nøjagtigt kunne nå at prikke bolden ind under sydtyskernes målmand, Przemyslaw Tyton.

Nu lugtede hjemmeholdets publikum blod, og fem minutter senere kom sejrsmålet. Denne gang var Pierre-Michel Lasogga i oplæggerens rolle, da han steg til vejrs på et indlæg fra Ivo Ilicevic og headede den tidligere Arsenal-spiller, Johan Djourou, fri til scoring.

HSV fik derfor en tiltrængt opmuntring, mens VfB Stuttgart er havnet i bunden efter to nederlag i de to første spillerunder.