P-vagtfirma advarer: Du risikerer en bøde på søndag

P-skiven. Husk nu P-skiven.

Så for pokker. Risikerer du også bøderegn på søndag? Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Du kender det. Børnenes søvn bliver helt kulret, vækkeuret ringer forkert, og dyrene bliver helt skøre og begår selvmord. Skiftet mellem sommertid og normaltid står for døren, og P-vagtfirmaet Q-Park har i den forbindelse offentliggjort en vigtig pointe.

For ganske vist indstiller de fleste mobiltelefoner, tablets og computere selv uret, så det reelt passer til normaltid eller sommertid – alt efter hvilken vej kalenderen går. Til gengæld gør automatiske P-skiver eller uret i bilen det næppe.

Den viden er vigtig, for det kan gå hen og blive en dyr fornøjelse, fortæller direktør Alex Pedersen fra Q-Park i en pressemeddelelse.

Opsyn, ikke hensyn

Når bilister ikke lige får stillet bilens ur rigtigt, fordi vi pludselig er blevet rykket med en time., er sandsynligheden større for at få indstillet den indrettede p-skive rigtigt, lige som det samme gør sig gældende, hvis man stoler blindt på, at den automatiske p-skive selv har regnet ud, at det ikke længere er sommertid.

Q-Park vil med pressemeddelelsen – ud over at skabe omtale – derfor gerne minde alle bilister om at indstille bilens ur og den elektroniske P-skive med det samme, så de undgår kedelige P-afgifter, når vi skifter fra sommertid til normaltid natten til søndag.

– Vores opgave er at fjerne eller mindske misbruget af parkeringspladserne, der hvor vi fører opsyn. Det kan vi kun gøre ved at kontrollere, at bilernes P-skiver er indstillet korrekt. P-vagterne har ikke andre muligheder end at forholde sig til det, som P-skiven viser, siger Alex Pedersen i pressemeddelelsen.

Sommertid: Derfor

Ifølge Den Store Danske og Eur-lex blev sommertiden indført for at få det optimale ud af sollyset, når det endelig er her. Solens naturlige stråler er gavnlig for flere ting.

Vi skal stille uret en time tilbage i nat for at komme tilbage til normaltid. Det vil sige, at tiden i løbet af sommermånederne – kaldet sommertid – er en time forskudt i forhold til den normale tid, mens den i vintermånederne vender tilbage til normaltid.

En sjov krølle på forklaringen er dog, at hvis der er tale om et ur med slagværk, så skal det teknisk set stilles 23 timer frem – og ikke tilbage.

Powered by Labrador CMS