Pia K raser over abe-sag

Historien om den undslupne abe er også nået til Christiansborg. Dansk Folkepartis dyrevelfærdsordfører Pia Kjærsgaard vil på baggrund af sagen have loven lavet om så hurtigt som muligt

Udgivet Opdateret

Citathistorie: TV2 Østjylland.

Se flere fotos i galleriet ovenfor

Den tragiske historie om den undslupne abe fra Skødstrup har nu også nået Christiansborg.

– Sådan nogle ting må ikke ske. Jeg tror, folk er for skødesløse, lyder det tirsdag fra Dansk Folkepartis dyrevelfærdsordfører Pia Kjærsgaard.

Hun vil på baggrund af sagen nu have lavet loven på området om så hurtigt som muligt.

– Vi ser det her eksempel med den lille abe, og jeg synes ikke, man kan forsvare sådan noget. Jeg mener, at der skal skrides ind overfor det, siger hun til TV2 Østjylland.

Ligesom Dyrenes Beskyttelse foreslår hun, at der laves en positivliste i stedet for den negativliste, som lige nu er i lovgivningen. I øjeblikket er der nemlig lovgivet om, hvilke dyr man ikke frit må holde, men den skal man, hvis det står til Dyrenes Beskyttelse og Pia Kjærsgaard, nu have ændret til det modsatte. Altså så listen viser, hvilke dyr man frit må holde.

– Jeg tager det forslag op, som Dyrenes Beskyttelse kommer med, om at man skal have en positivliste, og at man faktisk skal have licens til at have sådan et dyr, forklarer hun.

Kræver mere end andre dyr

Mange eksotiske dyr kræver nemlig mere at holde end eksempelvis en kat, hund eller kanin.

– Vi vil jo gerne have lavet lovgivningen om, så det bliver både strengere og sværere at købe de her dyr, så man på en eller anden måde skal bevise, at man ved, hvordan man skal tage sig af dem, og hvilke forhold de skal leve under, før man kan få lov til at få dem, forklarer Annesofie Meilvang, der er biolog og projektleder hos Dyrenes Beskyttelse, til TV2 Østjylland.

Pia Kjærsgaard vil nu gå i gang med at undersøge, hvilke andre lande der har lavet en lignende lovændring. Ifølge Dyrenes Beskyttelse bruger man allerede en positivliste i eksempelvis Belgien.

Hvordan forestiller du dig, at sådan en lovændring skal håndhæves?

– Nu er det jo så nyt for mig, så jeg skal i gang med at undersøge, hvilke andre lande der har sådan en liste; hvordan man gør og netop også det, som du siger; hvordan håndhæver man det så, siger hun.

Se flere fotos i galleriet ovenfor

Powered by Labrador CMS