Politiker smidt ud af sit parti: Kaldte flygtninge for affald

For nylig måtte Dansk Folkeparti sande, at partiet blev idømt bøde for racisme i denne annonce. Nu har selvsamme parti ekskluderet et medlem, der på Facebook har kaldt flygtninge for blandt andet “affald”. Arkivfoto: Foto: Jeppe Bjørn Vejlø/Scanpix
Udgivet Opdateret

Han var kandidat for Dansk Folkeparti i København ved kommunalvalget i 2013 og medlem af partiets Nørrebro-afdeling. Men nu er Benny Hygum blevet smidt ud af Dansk Folkeparti.

Det bekræfter partisekretær Poul Lindholm Nielsen over for Politiko.dk.

Årsagen til eksklusionen er en række kommentarer med racistisk indhold, som Benny Hygum har slået op på sin Facebook-profil, fortæller partisekretæren.

»Det var helt uacceptabelt og med nogle holdninger og et sprogbrug, som vi ikke kan stå inde for,« siger Poul Lindholm Nielsen til Politiko.dk.

Afsløret på nettet

Det var i første omgang det venstreorienterede netmagasin P77, der offentliggjorde en række af Benny Hygums opdateringer.

I en opdatering med en video af flygtninge ved Makedoniens grænser omtaler Benny Hygum eksempelvis de pågældende som »udyr« og »affald«, der kan »få lov til at sulte ihjel«.

Den lokale DFer var allerede i partiledelsens søgelys, eftersom han tidligere har fået »en henstilling« – altså en advarsel – også for opslag på Facebook:

»Det er ikke alle, der kan styre sig på Facebook,« siger Poul Lindholm Nielsen.

Partiet sendte tirsdag et brev til Benny Hygum, hvor han blev orienteret om eksklusionen. Og den tidligere DFer oplyser nu selv om sagen på sin Facebook-profil.

»Nå da, for pokker, så kom der et brev med eksklusion fra DF,« skriver han.

Powered by Labrador CMS