Præst misbrugte flere børn i årevis: Straffen var bøn og intet andet

Han var sikker på, at børnene kunne lide det. I dag er han ikke sikker på, hvor mange han nåede at misbruge.

Mens Louis Brouillard var præst på øen Guam, misbrugte han op mod 20 børn. Han husker ikke selv antallet. Foto: Google Maps.
Udgivet Opdateret

En 95-årig præst bliver nu holdt til ansvar for de uhyrlige gerninger, han udsatte børn for fra 1940’erne til 1970’erne. Men han slipper med stor sikkerhed for fængsel, skriver The Independent. 

Louis Brouillard tjente som præst på øen Guam i tre årtier, og i den periode misbrugte han et ukendt antal børn. Han er slet og ret ikke sikker på antallet, men han vil tro, at det ligger omkring 20 tilfælde af misbrug.

Misbruget foregik derfor for så lang tid siden, at Louis Brouillard rent juridisk ikke kan straffes for sine gerninger, men han har, ifølge The Independent selv fortalt, hvordan han på sin vis allerede har syndet for sine gerninger.

Misbruget var kendt

Medlemmer af den kirke, Louis Brouillard var præst for, kendte nemlig udmærket til hans misbrug af børn. Men de fordømte det ikke ligefrem. Ej heller bad de ham om at stoppe. De bad ham blot om at bede til Gud.

Selv har Louis Brouillard udtalt, at han i dag godt kan se, at det ikke var i orden at misbruge børn.

– Dengang havde jeg den opfattelse, at børnene godt kunne lide det. Så jeg blev ved. I dag kan jeg godt se, at jeg var galt på den. Og nu betaler jeg prisen, har Louis Brouillard udtalt. Om prisen er flere bønner til Gud, det vides ikke.

Anklaget for sine gerninger

I dag er den forhenværende præst anklaget for misbruget af blandt andet Leo Tudela, der nu er 73 år gammel. Han har fortalt om, hvordan han blev misbrugt af Brouillard tilbage i 1950’erne. Han har beskrevet, hvordan han blev misbrugt af i alt tre forskellige medlemmer af den katolske kirke, og at Louis Brouillard blandt andet har rørt ved ham på upassende maner.

Den 95-årige forhenværende præst husker ikke selv Leo Tudela, men han erkender dog, at det klart er en mulighed, at han misbrugte netop det barn, sammen med op til 19 andre børn.

Brouillard blev taget fra bestallingen som præst på Guam for 30 år siden. Ifølge The Independent er denne sag blot en af mange, hvor præster fra Stillehavsøerne står anklaget for at have misbrugt børn gennem deres virke som præster.

Powered by Labrador CMS