Prinsesse går ind i flygtningekrisen

Prinsesse Sofia. Foto: Scanpix (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

Sveriges nye prinsesse, Sofia, opfordrer alle til at hjælpe i flygtningekrisen, og hvert eneste bidrag kan gøre alverden til forskel.

I øjeblikket strømmer flere flygtninge end nogensinde til Europa og banker på døren i håbet om at få et fredeligt liv langt væk fra krigens rædsler.

Særligt Sverige tager imod rigtig mange asylansøgere, og nu opfordrer den nye svenske prinsesse, Sofia, offentligheden til at gribe ind og hjælpe flygtningene.

Det appellerede den 30-årige prinsesse, der giftede sig med Sveriges prins Carl Philip i juni, til de fremmødte under en tale i Sydafrikas administrative hovedstad, Pretoria.

Her deltog hun i konferencen Global Child Forum, som er stiftet af hendes svigerforældre, kong Carl Gustaf og dronning Silvia, til fordel for børns rettigheder, skriver Hello Magazine.

– Jeg tror, at alle kan bidrage på deres egen måde og gøre noget. Jeg har stor tro på, at hvert enkelt individ kan gøre en forskel og hjælpe et medmenneske, sagde prinsessen fra talerstolen og fortsatte:

– Hvis man gerne vil hjælpe, så start med at sikre, at de, der kommer til Sverige, får den hjælp, de behøver ved at bidrage til organisationerne, der er på plads. Gør en forskel og gør noget ved det, opfordrede prinsesse Sofia og understregede igen:

– Det vigtigste er, at vi gør noget. Så længe, der er børn, der lider, har vi masser af arbejde at gøre.

Inden den borgerlige Sofia Hellqvist giftede sig kongeligt og blev til prinsesse Sofia af Sverige, læste hun blandt andet regnskab og til revisor på en business-skole i New York.

Derudover har hun studeret global etik og børne- og ungdomsstudier ved Stockholms Universitet. I 2010 stiftede hun organisationen Project Playground til fordel for udsatte børn og unge i Sydafrika.

/ritzau/FOKUS

Powered by Labrador CMS