Prøv nyt tøj – uden at blive taget med bukserne nede

I Det Digitale Prøverum kan man ved hjælp af et computerprogram og et 3D-kamera ”prøve” tøj uden fysisk at røre tøjet.
Udgivet Opdateret

Ny forskning fra AAU gør op med det traditionelle prøverum. Fremover vil man ved hjælp af en computer kunne ”prøve” tøjet uden nogensinde at have det på kroppen, og det skal gøre nethandel endnu nemmere.

På nettet vokser salget af snart sagt al ting. Køber man musik, bøger eller tilbehør til en telefon, er det som regel lige ud af landevejen og relativt problemfrit. Noget sværere er det, når man er på jagt efter nyt tøj på nettet, for hvilken størrelse passer en, hvordan sidder trøjen, og hvordan ser farven egentligt ud i virkeligheden?

Det er spørgsmål, der ikke altid er lige let at finde svarene på, og det betyder, at rigtigt meget tøj købt på nettet ryger retur til sælger.

Det kommer måske snart til at ændre sig takket være Det Digitale Prøverum, hvor man ved hjælp af et computerprogram og et 3D-kamera kan ”prøve” tøj uden fysisk at røre tøjet.

Forskere fra Aalborg Universitet Esbjerg præsenterede i sidste uge resultaterne af 2½ års forskning, og publikum i Kolding Storcenter fik lov til at ”prøve” tøj i Det Digitale Prøverum.

Powered by Labrador CMS