Provsti ramt af pædofilisag

En mand er varetægtsfængslet, sigtet for pædofili mod 12-årig dreng.

En ansat ved Kalundborg Provsti er varetægtsfængslet i en pædofilisag. Foto: Google Maps.
Udgivet Opdateret

En mand ansat under folkekirken i Kalundborg Provsti er varetægtsfængslet for flere tilfælde af kønslig omgang med en 12-årig dreng. Det skriver Sjællandske Medier.

Manden blev fremstillet i grundlovsforhør 23. juni efter en anholdelse, og efterforskningen er blevet mørklagt af Midt- og Vestjsjællands Politi.

Nordvestnyt har fået aktindsigt i sagen, og kan derfor fortælle, at manden er sigtet for overtrædelse af straffelovens § 222, jf. § 225, § 232 samt § 235, stk 1 og 2, ved i perio­den mellem den 1. juni 2015 til 23. maj 2016 på sin bopæl i Kalundborg Kommune at have haft andet seksuelt forhold end samleje med den 12-årige dreng.

Manden er sigtet for både at have opfordret til og fået gennemført forskellige seksuelle seancer med brug af tilbehør som isterninger, flødeskum, Nutella og glidecreme. Sigtelsen handler også om tilbud om betaling for seksuelle ydelser og om opfordringer til at få tilsendt nøgenbilleder af drengen.

Sagen bekræftes

Anklagemyndigheden ved politikommisær Ove Pedersen har overfor Sjællandske Medier bekræftet, at en mand er sigtet og varetægtsfængslet i sagen.

Over for Nordvestnyt bekræfter provst Jørn Noe, Kalundborg Provsti, at en ansat i provstiet er varetægtsfængslet. Vedkommende er beskyttet af navne- og stillingsforbud, nedlagt i forbindelse med et retsmøde af retten.

Jørn Noe fortæller til avisen, at han ikke kender grundlaget for fængslingen. Han har flere gange været i kontakt med politi og Kriminalforsorg, og han har ved hver lejlighed fået at vide, at han ingen konkrete oplysninger kan få.

– Der er ingen, der er skyldige, før de er dømt, understreger han over for Sjællandske Medier og tilføjer, at den sigtede derfor heller ikke er suspenderet fra sit job.

Powered by Labrador CMS