Regionsråd: -Det tyder på embedsmands-misbrug

Mandag aften blev der holdt ekstraordinært forretningsudvalgsmøde i Region Syddanmark i Vejle. Her skulle man prøve at finde ud af hvad der er hoved og hale i dispositioner Carl Holst lavede som regionrådsformand. Foto: Claus Fisker/Scanpix.
Udgivet Opdateret

Region Syddanmark mener, Christian Ingemanns mailkonto peger på, at han førte valgkamp for forsvarsminister Carl Holsts (V), da Ingemann var ansat som embedsmand i Region Syddanmark og Carl Holst var regionsrådsformand.

Mandag aften har der været møde i forretningsudvalget i Region Syddanmark, og nuværende regionsrådsformand, Stephanie Lose (V), fortæller, at udvalget har set på en redegørelse, hvor det fremgår, at omkring halvdelen af de mails, Christian Ingemann har sendt under valgkampen, relaterer sig mere eller mindre til Carl Holsts valgkamp.

Christian Ingemann har i perioden sendt omkring 800 mails.

»Omkring 20 procent er deklareret private af Christian Ingemann, og relaterer sig til valgkampen. Det vil sige, at han har ført valgkamp for Carl Holst i sin fritid. Derudover er der en betragtelig del af de resterende e-mails, som også har en eller anden relation til valgkampsaktiviteter,« siger Stephanie Lose.

Hendes kommentar til oplysningerne lyder:

»Det er da potentielt problematisk, men jeg vil gerne overlade den endelige vurdering til Statsforvaltningen.«

Efter mødet i forretningsudvalget har regionen sendt en pressemeddelelse ud, hvor der står:

»Regionsrådet ser med stor alvor på sagen vedrørende spørgsmålet om, hvorvidt en tidligere ansat i Region Syddanmark har ydet bistand til tidligere regionsrådsformand Carl Holst i forbindelse med dennes valgkamp. Regionsrådet har fået yderligere indicier herpå«

Denne udtalelse ønsker Regionsrådet at sende med den redegørelse, regionen sender til Statsforvaltningen, der i sidste ende skal tage stilling til, om der har været tale om embedsmandsmisbrug.

Powered by Labrador CMS