Rikke skal betale bøde for at dele billede af blotter

Rikke Louise Andersen delte et billede af en blotter på Facebook. Det har hun fået en bøde for.

Rikke Louise Andersen er blevet dømt til at betale en bøde på 5000 kroner. Foto: Privat.
Udgivet Opdateret

En 35-årig kvinde er ved Retten i Nykøbing Falster tirsdag idømt en bøde på 5000 kroner for at dele et billede på Facebook af en blotter.

Rikke Louise Andersen var for anden gang blevet anklaget for at have overtrådt persondataloven. Første gang blev hun frifundet, fordi anklagemyndigheden havde tiltalt hende efter en forkert paragraf.

– Jeg er dybt skuffet over at dommeren ikke har lagt vægt på de retsprincipper, der er gældende i hele verden, oplyser Rikke Louise Andersen til Newsbreak.dk efter hun har modtaget dommen.

Rikke Louise Andersen havde lagt et billede ud på Facebook af den mand, som hun mente, havde blottet sig for hendes datter og en af datterens veninder.

Det var i august sidste år, at en mand blottede sig for hendes datter og en veninde ved en butik i Vordingborg. Det blev anmeldt til politiet.

Men Rikke Louise Andersen lod det ikke blive ved det, hun tog også sagen i egen hånd. Hun tog billeder med sin mobil af overvågning fra butikken, som en ansat viste hende.

Lagt ud på Facebook

Billederne blotteren lagde hun ud i et opslag på Facebook, som blev delt mere end 1000 gange. Manden, der blottede sig for de to piger, blev i oktober dømt for blufærdighedskrænkelse. Her fik han en bøde på 2500 kroner – altså halvdelen af, hvad Rikke Louise Andersen nu er blevet dømt til at betale. En dom, der ikke just huer den 35-årige kvinde.

– Jeg er skuffet over, de fastholder den, siger hun.

På netop sin Facebookprofil har hun jævnligt lagt små videoklip op, hvor hun giver udtryk for sin holdning til sagen.

Rikke Louise Andersen har også høstet mange sympatitilkendegivelser.

 

Powered by Labrador CMS