Rockere efter kommune-pres: – Ingen kommentarer

Hells Angels er ved at finde sig til rette i det østjyske. Tidligere på året rykkede aktiviteterne i Esbjerg til klubhuset i Lystrup ved Aarhus, men det falder ikke i god jord hos byrødderne.

Hells Angels’ nyeste klubhus i Aarhus-forstaden Lystrup. Klubben er ikke velkommen, mener byrådet. Foto: Per Øxenholt
Hells Angels’ nyeste klubhus i Aarhus-forstaden Lystrup. Klubben er ikke velkommen, mener byrådet. Foto: Per Øxenholt
Udgivet Opdateret

Aarhus Kommune gør alt, hvad der er i dens magt for at stresse rockerklubben Hells Angels, der er rykket talstærkt tilbage til det østjyske. Kommunens byrødder vil vise klubben, at den som forening på ingen måde er velkommen i Aarhus, hvor der ellers er etableret nyt klubhus i forstaden Lystrup. Samtidig har Hells Angels i Esbjerg rykket rødderne op og er flyttet med. “Rettidig omhu” kaldte klubbens talsmand Jørn ‘Jønke’ Nielsen det, da sammenslutningen blev offentlig kendt.

Siden har der været stille omkring Hells Angels’ tilbagetog til Aarhus, hvor klubben ikke for alvor har gjort sig bemærket, siden lokalerne på Bryggervej i Risskov blev forladt i 2014.

Men så blussede det hele pludselig op igen, og derfor diskuterede byrådet på seneste møde – det var i onsdags – hvad man kan gøre, for at sikre, at klubben ved, den ikke er velkommen. Det kom frem i en artikel fra Jyllands-Posten. Én af byrådets metoder er af den juridiske slags.

Uvelkomne

– Vi har at gøre med en gruppe folk, som ikke er velkomne i Aarhus. De har ikke ansøgt om ibrugtagningstilladelse, og kommunen har ikke givet tilladelse til brug af ejendommen, sagde rådmand for teknik og miljø, Kristian Würtz (S) ifølge JP på onsdagens byrådsmøde. Han har sammen med kommunen sendt et brev til Hells Angels Motorcycle Club Aarhus for at få en fyldestgørende redegørelse for, hvilke aktiviteter skal foregå på adressen Marøgelhøj 5, hvor bygningen, der siden oktober 2015 har været nyt klubhus, ligger. Den er godkendt til beboelse på 1. sal og erhverv i stueetagen og derfor ikke som udgangspunkt egnet til foreningslokale.

Det er Venstre i byrådet, som har bedt om svar på en række spørgsmål i sagen.

– Rockerne skal stresses af kommunen. HA prøver at rekruttere unge mennesker til at kriminalitet, sagde politisk ordfører Gert Bjerregaard (V) på onsdagens møde, skriver JP.dk.

Aarhus Kommune har endnu ikke modtaget et svar på anmodningen om en redegørelse, og selv har Hells Angels ikke lyst til at diskutere sagen med Newsbreak.dk.

I en venlig og kortfattet e-mail til Newsbreak.dk skriver Hells Angels Motorcycle Club Aarhus:

– Tak for din mail. Vi har ingen kommentarer.

Vi ville ellers gerne have stillet nogle spørgsmål, som vi også sendte til klubben på forhånd. De listes her under.

– Har Hells Angels tænkt sig at imødekomme Aarhus Kommunes krav om en redegørelse?

– Hvornår har Hells Angels i Aarhus modtaget brevet fra kommunen?

– Har Hells Angels ikke ansøgt om ibrugtagningstilladelse fra kommunen/Hvorfor har Hells Angels ikke gjort dette?

– Hvordan stiller Hells Angels sig til kommentarer om at være uønsket i Aarhus Kommune?

Powered by Labrador CMS