S: Tættere på pantaftale end nogensinde

Prisstigning og pant på grænsedåser kan være på vej BV.: ARKIVFOTO. Hvis man lemper afgifterne på øl, kan det være i strid med EU-regler ikke også at lempe afgifterne på vin. Det kan nemlig meget vel betragtes som værende konkurrenceforvridende. Det mener skatteadvokat Eduardo Panzeri Vistisen fra Vistisen Skatteadvokater, der er ekspert international skatteret. (se Ritzau historie 211352) -Arkiv- SE RITZAU Grænsebutikker går til modangreb: Billigere øl og vand BV.: Grænsehandel hos – Fleggaard i Harrislee onsdag den 13. marts. Her fra venstre Bent Hansen og Per Roungkvest der tog vejen fra Kerteminde. (Foto: CLAUS FISKER/Scanpix 2013)
Udgivet Opdateret

Danmark har aldrig været tættere på en aftale, der gør det muligt at indløse pant på tyske øldåser i det danske retursystem, fortæller Socialdemokraternes miljøordfører, Mette Reissmann (S).

»Der er tegn i sol og mål på, at det lykkes at få en aftale. Det er utrolig glædeligt for miljøet. Det vil være godt at sørge for, at al den aluminium bliver genbrugt i stedet for, at den lander i naturen,« siger hun.

Aftalen er ifølge Flensborg Avis tilsyneladende klar til at blive underskrevet hos regeringerne i København og Kiel. Det er ifølge avisen delstatsregeringen i Slesvig-Holsten, der med et forslag vil sætte pant og en moms på cirka 20 øre på grænsedåserne, der skal kunne leveres tilbage i det danske retursystem.

Mette Reissmann kan dog ikke klarlægge, hvor tæt parterne er på at kunne lave indgå en endelig aftale.

»Nu er det lidt svært at måle længden på tæthed. Men det eneste, jeg kan sige, er, at vi er tættere på end nogensinde før,« siger hun med henvisning til, at adskillige miljøministre har forsøgt at få en aftale på plads med Tyskland uden held.

Miljøminister Kirsten Brosbøl (S) bekræfter, at man har en god dialog med tyskerne om en aftale.

Powered by Labrador CMS