Så længe bliver 43-årig stjerne ved

Hun debuterede for 26 år siden. I år er hun atter engang med

Udgivet Opdateret

Mens danske Caroline Wozniacki netop har annonceret sit comeback som snart 33-årig, så er historien en helt anden hos tennisstjernen Venus Williams.

Kun skader har holdt 43-årige Williams væk fra tennissporten, og amerikaneren siger forud for Wimbledon, som begynder mandag, at hun kan blive ved, indtil hun er 50 år.

- Det er aldrig blevet gjort før, så hvis der er nogen, som kunne gøre det, ville det være mig, siger hun ifølge Reuters.

Har vundet fem gange

Venus Williams fik debut i den engelske grand slam-turnering på græs for 26 år siden. 

Hele fem gange har hun vundet Wimbledon. Første gang var det i 2000 - og senest var det i 2008.

Tennisspilleren er med i årets Wimbledon på et wildcard, men skal alligevel spille på Centre Court, den største bane på Wimbledon-anlægget, mandag eftermiddag.

Modstanderen er en anden wildcard-spiller, ukrainske Elina Svitolina, der er tidligere nummer tre i verden, og som nåede frem til Wimbledon-semifinalen i 2019.

Ude i seks måneder

Venus Williams spiller fortsat tennis, selv om hun de seneste år har været plaget af diverse skader. Det har også været tilfældet i år.

Efter en turnering i januar var hun ude i seks måneder grundet en lårskade. Derfor er det kun blevet til tre kampe på græs forud for Wimbledon.

- Skaden var et mareridt, og genoptræningen var besværlig. Jeg har ikke spillet mange kampe de seneste år, men det er ikke med min gode vilje, siger Venus Williams.

Kun den næstbedste

Amerikaneren er nede som nummer 558 i verden i øjeblikket, men var på et tidspunkt sidste år end ikke at finde blandt de første 1000 navne på verdensranglisten.

I alt er Venus Williams noteret for syv grand slam-titler i single. Foruden fem gange Wimbledon har hun også vundet US Open to gange.

Trods den flotte statistik er hun kun den næstbedste tennisspiller i Williams-familien.

Lillesøster Serena Williams, som stoppede karrieren sidste år, vandt hele 23 grand slam-titler i single.

43-årige Venus Williams har vundet Wimbledon fem gange.
43-årige Venus Williams har vundet Wimbledon fem gange.
Powered by Labrador CMS