Sådan gik det Danmark ved OL lørdag

Danmark hentede to medaljer på svømmekonkurrencernes sidste dag i Rio.

Pernille Blume er olympisk mester i 50 meter fri. Foto: Marcos Brindicci/Reuters

Følgende danskere var i aktion lørdag ved OL i Rio:

—- —- —- —-

Badminton – Mixeddouble, gruppespil: Joachim Fischer og Christinna Pedersen.

Mixeddoublen blev slået ud af OL-turneringen og kommer dermed ikke til at forsvare bronzemedaljen fra 2012. Duoen tabte den sidste og afgørende kamp i gruppe B efter tre sæt til kineserne Xu Chen og Ma Jin med cifrene 24-22, 14-21, 16-21.

Skydning – Skeet, kvalifikation: Jesper Hansen.

Jesper Hansen nåede OL-finalen efter omskydning. I finalen var han i omskydning om en plads i bronzekampen, men sluttede på en femteplads.

Atletik – 3000 meter forhindringsløb: Anna Emilie Møller.

Hun blev nummer seks i sit heat og forbedrede sin danske rekord markant. Men hun var to sekunder fra at komme i finalen.

Roning – Singlesculler, B-finale: Fie Udby Erichsen.

Fie Udby blev nummer tre og ender samlet som nummer ni ved OL i Rio.

Golf – Tredje runde, 18 huller: Thorbjørn Olesen og Søren Kjeldsen.

Danskerne gik i henholdsvis 74 og 70 slag. Olesen ligger på en delt 26.-plads, og Kjeldsen er delt nummer 22, før sidste runde.

Sejlads – 49erFX, 3.- 4.-, 5.- og 6 sejlads: Jena Mai Hansen og Katja Salskov-Iversen.

Danskerne leverede topplaceringer på stribe: 2, 2, 4 og 2. Dermed fører de samlet efter seks af de indledende 12 sejladser.

Sejlads – Finnjolle, 7.- og 8. sejlads: Jonas Høgh-Christensen.

Jonas Høgh-Christensen blev nummer 16 i både syvende og ottende sejlads. Samlet ligger han nummer 12 med to sejladser tilbage.

Sejlads – Nacra 17, 7.-, 8.- og 9. sejlads: Allan Nørregaard og Anette Viborg.

Allan Nørregaard og Anette Viborg blev nummer 17, 9 og 7 i lørdagens sejladser. Samlet ligger makkerparret nummer 10 med tre sejladser tilbage.

Sejlads – 49er, 3.-, 4.-, 5. og 6. sejlads: Jonas Warrer og Christian Peter Lübeck.

Den danske duo hentede placeringer som nummer 10, 15, 1 og 5. Samlet lå de nummer tre – før de blev diskvalificeret i 3. sejlads og gled ned som nummer seks med seks indledende sejladser tilbage.

Sejlads – Laser Radial, 9.- og 10. sejlads: Anne-Marie Rindom.

Anne-Marie Rindom hentede igen en topplacering. I tiende sejlads sluttede hun på tredjepladsen og ligger samlet nummer to før det afsluttende medaljerace. Det afvikles mandag.

Håndbold – Herrelandsholdet, gruppespil: Danmark-Qatar.

Efter en vanvittig afslutning med scoring i sidste sekund af Mikkel Hansen vandt Danmark 26-25 og er klar til kvartfinalen.

Badminton – Herredouble, gruppespil: Mathias Boe og Carsten Mogensen.

Danskerne tabte i to sæt til det sydkoreanske par, som rangerer tre i verden, og er ude af OL.

Sejlads – Laser, 9.- og 10. sejlads: Michael Hansen.

Danskeren slutter på 25.-pladsen ved OL. Langt fra det afsluttende medaljerace. I niende og tiende sejlads sluttede han henholdsvis som nummer 5 og 26.

Badminton – Damedouble, gruppespil: Kamilla Rytter Juhl og Christinna Pedersen.

Danskerne vandt 21-16, 21-18 og fik siden hjælp af et amerikansk par til at komme i kvartfinalen.

Fodbold – Kvartfinale: Danmark-Nigeria.

Danmark tabte 0-2. Chelseas John Obi Mikel scorede det første mål og leverede oplægget til det andet.

Badminton – Damesingle, gruppespil: Line Kjærsfeldt.

Danskeren kunne ikke gøre noget ved den dobbelte spanske verdensmester Carolina Marin i den sidste og afgørende gruppekamp. Dermed er Kjærsfeldt ude.

Atletik – Semifinale, 800 meter: Andreas Bube.

Andreas Bube slutter som nummer syv og næstsidst i sin semifinale. Dermed ingen finaleplads til danskeren, som blev nummer 16 i alt.

Svømning – Finale, 50 meter fri: Pernille Blume.

GULD: For første gang siden 1948 har Danmark fået en olympisk mester i svømning. Den 22-årige Pernille Blume vandt ganske sensationelt svømningens racerdistance, da hun slog håndfladen i bassinkanten i tiden 24,07 sekunder – dansk rekord. Hun var også hurtigst af alle i både indledende heat og i semifinalerne.

Svømning – Finale, 4 x 100 meter medley: Pernille Blume, Jeanette Ottesen, Rikke Møller Pedersen og Mie Østergaard Nielsen.

BRONZE: Holdkappen holdt sig helt fremme fra start til slut, hvor Pernille Blume efter sidste tur blot var én sølle hundrededel af et sekund efter Australien, som tog sig af OL-sølvet. USA vandt suverænt.