Sådan griller du til perfektion

Har du stegt en bøf om til et stykke tørt læder eller prøvet at have en "grill-mave", der slår knuder? Se, hvad de største brølere, vi begår på grillen, er.

1: Dårlig planlægning: Så har man en tendens til at grille ved for høj varme, så eksploderer pølserne, og kødet bliver sort udenpå og råt indeni. KLIK og se råd nummer 2. Foto: Colourbox.
1: Dårlig planlægning: Så har man en tendens til at grille ved for høj varme, så eksploderer pølserne, og kødet bliver sort udenpå og råt indeni. KLIK og se råd nummer 2. Foto: Colourbox.
Udgivet Opdateret

Grillråd – råd til at grille – hvordan gør jeg?

I galleriet over artiklen har vi samlet en række grillråd til dig. Så skulle det være lettere af få den perfekte grillaften.

Det kunne for eksempel være i aften eller i morgen – i hvert fald er vejret til det, ifølge DMI.

Bøfferne syder på grillen, ungerne glæder sig til de smagfulde pølser, og der bliver lavet salat i køkkenet.

Men så breder der sig en brændt lugt fra bøffen, pølserne sprækker på stribe, og måltidet begynder at gå op i røg.

Det er der en god grund til. Her får du syv af de største grillbrølere, som du let kan rette op på.

Vi har samlet syv gode grillråd fra Johnny Larsen fra Grillguru.dk.

Ét grillråd kan være, at en traditionel kuglegrill kan tændes op en time, før du planlægger at spise, råder Johnny Larsen.

Og det gælder ikke kun, når du griller med kul eller briketter:

– Gasgrillen har også godt af at blive varmet igennem, inden du går i gang. Der kan man starte grillen, 35 minutter før man skal grille, siger grillguruen.

Klik dig gennem galleriet – især grillråd nummer syv kommer sikkert som en overraskelse for de fleste.

Det sidste råd fra Fødevarestyrelsen er ganske enkelt, at du skal vaske hænder, hver gang du har rørt ved råt kød.

 

/ritzau/FOKUS

Powered by Labrador CMS