Sådan rengør og renser du dit barns legetøj

Det behøver på ingen måde at være svært at rengøre dit barns legetøj.

Udgivet Opdateret

Det er ikke sikkert, at du finder tid til at rengøre dit barns legetøj så regelmæssigt, som du havde ønsket. Men legetøjet kan sagtens gemme på bakterier, der kan gøre dit barn syg.

Heldigvis kan meget legetøj rengøres ved hjælp af blandt andet vaskemaskinen og opvaskemaskinen. Så slipper du for at lægge for meget knofedt i det.

Generelt er det ifølge Good Housekeeping vigtigt at holde dit barns legetøj rent. En huskeregel for, hvor ofte det bør gøres rent og desinficeres, afhænger af, hvor meget dit barn leger med legetøjet.

Hvis det dagligt bliver leget eller nusset med, så skal det også rengøres oftere. Men du kan også navigere nogenlunde indenfor nedenstående tidsangivelser.

Hårdt legetøj som klodser eller legetøj brugt i badet, skal som udgangspunkt rengøres en gang om ugen, mens det samme gælder for tøjdyr og legetøj i lignende materiale.

Elektronisk legetøj kan være sarte, derfor bør man være særligt opmærksom på, hvad man rengør disse med. Dog skal de som hovedregel også rengøres ugentligt.

Legetøj til babyer, som ofte bliver placeret i munden på de små, skal rengøres som minimum hver anden dag.

I galleriet ovenfor kan du få gode råd til, hvordan du rengør netop de typer af legetøj.

Powered by Labrador CMS