Sådan sparer du penge i køkkenet

Lederen af Karolines Køkken giver sparetips

Udgivet Opdateret

Inflation og energikrise får danskerne til at tænke i billigere alternativer, når det gælder madlavning og elforbrug. 

I en pressemeddelelse giver leder af Karolines Køkken, Tove Færch, råd til, hvordan man kan spare penge i køkkenet. 

Ovnen er en af de helt store strømslugere, når der skal laves mad. Så man bør overveje, om en gryde, pande eller brødrister kan bruges i stedet for, lyder et råd. 

Er ovnen en nødvendighed, så kan man med fordel udnytte varmen, når den er tændt, og spare strøm ved at gøre brug af for- og eftervarmen. Ovnen bruger nemlig mest strøm i opvarmningsfasen. 

LAV MADPLANER

Det er en god idé at lave madplaner - og lave mad til flere dage. 

Udover at minimere udgifterne til indkøb, kan madplaner også have en positiv effekt på strømforbruget. 

Man kan nemlig tænke strømforbruget ind i madplanerne og strategisk planlægge timingen for de forskellige retter i løbet af ugen. 

Ifølge leder af Karolines Køkken, Tove Færch, er planlægning generelt vejen frem for at mindske både madspild, pengeforbrug og strømforbrug.

Kilde: Arla

Tag mad op af fryseren

Det er en god idé at tænke fremad og tage mad op af fryseren i god tid, så man kan lade det tø langsomt op i køleskabet, opfordrer Tove Færch.

De frosne madvarer hjælper nemlig med til at sænke temperaturen i køleskabet, og køleskabet sparer på energien.

Og man bør bruge så lidt vand som muligt, når for eksempel æg og kartofler skal koges, lyder det fra lederen af Karolines Køkken.

Ovnen er en af de helt store strømslugere i køkkenet.
Ovnen er en af de helt store strømslugere i køkkenet.

NØGLETAL FRA KAROLINES KØKKEN

Det er en god idé at lave madplaner - og lave mad til flere dage. 

Udover at minimere udgifterne til indkøb, kan madplaner også have en positiv effekt på strømforbruget. 

Man kan nemlig tænke strømforbruget ind i madplanerne og strategisk planlægge timingen for de forskellige retter i løbet af ugen. 

Ifølge leder af Karolines Køkken, Tove Færch, er planlægning generelt vejen frem for at mindske både madspild, pengeforbrug og strømforbrug.

Kilde: Arla
Powered by Labrador CMS