Sådan sparer du tusindvis af kroner på brændstof

Det er dyrt at fylde saft på bilen. Men følger du en række råd, er der penge at spare. Mange penge.

Udgivet Opdateret

Alle er nok interesseret i at spare penge. I mange familier er en af de store poster brændstof.

Men du kan selv gøre noget for at spare penge netop her. Endda helt op til 15 procent.

– Bilen er det praktiske redskab, der får hverdagen til at hænge sammen for danskerne, og med lidt omtanke kan bilejerne faktisk spare betragteligt på brændstofforbruget, siger Rasmus Boserup, kommunikationschef hos energiselskabet OK.

De råd har vi samlet i galleriet over artiklen. Klik, kig – og spar.

Et af de ovenstående råd går på at have det rette dæktryk.

OK skriver i en pressemeddelelsen, at ifølge dækbranchens fællesråd kører mange danske biler rundt med for lavt tryk i dækkene.

Det kan koste mellem fem og syv procent ekstra brændstof. Det rådes til at tjekke dæktrykket, når du alligevel skal tanke.

“Ifølge en undersøgelse, som dækproducenten Michelin har lavet, medfører kørsel med blot 0,5 bar for lavt dæktryk to-tre procent større benzinforbrug i forhold til korrekt dæktryk. Ud over at spare på brændstof, giver et korrekt dæktryk også den optimale trafiksikkerhed, da bilen kører bedre og ikke mindst bremser bedre, når trykket er det rigtige i dækkene”, står der videre.

Rasmus Boserup vurderer, at optimal økonomikørsel årligt kan sænke forbruget med 100-150 liter brændstof for en bilejer, der kører 20.000 kilometer om året.

I pressemeddelelsen skriver OK, at man altså – hvis man følger rådene – kan spare cirka 15 procent brændstof om året.

Danskerne pendler

Ifølge Danmarks Statistik pendler arbejdende danskere i gennemsnit 20,9 (2015) kilometer for at komme til at tjene de penge, hvoraf nogle altså fyldes i brændstoftankene.

Det er en stigning på 1,8 kilometer fra 2008 til 2015.

“Fra 2008 til 2015 er det pendlere med bopæl i Jammerbugt Kommune, der med 4,6 km længere til arbejde står for den største stigning i den gennemsnitlige pendlingsafstand. I november 2015 havde pendlerne fra Jammerbugt Kommune i gennemsnit 28,9 km til arbejde. Bortset fra ø-kommunerne Samsø og Bornholm, hvor den gennemsnitlige pendlingsafstand faldt med henholdsvis 0,6 og 0,5 km fra 2008 til 2015, så er pendlingsafstanden steget for pendlere med bopæl i alle øvrige kommuner”, skriver Danmark Statistik på sin hjemmeside.

Længere på literen

Når der skal handles bil er brændstoføkonomien også en del af de overvejelser, der indgår, inden man underskriver slutsedlen.

I en ældre analyse foretaget for Bilmagasinet fremgår det da også tydeligt, at netop brændstoføkonomien er et vigtigt parameter, når der vælges nyt køretøj.

“Farve, udstyr og motorstørrelse er stort set ligegyldigt. Til gengæld er det meget afgørende, at bilen er brændstoføkonomisk og billig i drift”, skrev Bilmagasinet dengang.

Powered by Labrador CMS