Salmonella-fund i hakkekød: Kan give diarré, kvalme og opkast

Arkivfoto: Colourbox.
Udgivet Opdateret

Der er fundet salmonella i hakket svinekød, medister og formkarbonader fra Nr. Søby Kød. Det oplyser Fødevarestyrelsen.

Salmonellaen blev fundet ved en egenkontrol, og Nr. Søby Kød kalder nu kødet tilbage.

Det drejer sig om hakket svinekød med en fedtprocent på mellem 10 og 12 med pakkedato 28., 29. og 30. april, medister med pakkedato 28. april og formkarbonader ligeledes pakket 28. april.

Kødet er solgt til 18 forskellige restauranter og køkkener. 15 af dem ligger på Fyn, og de tre resterende ligger i Jylland. Du kan se hele distributionslisten her.

Fødevarestyrelsen opfordrer aftagerne til at kassere kødet eller levere det tilbage til Nr. Søby Kød.

Risiko

Ifølge Fødevarestyrelsens pressemeddelelse er der følgende risiko forbundet emd at spise de omtalte produkter: Hvis kødet ikke gennemsteges eller ved fejlhåndtering krydsforurener andre fødevarer, kan man blive smittet med salmonella. Symptomerne ved en salmonellainfektion kan blandt andet være diarré, kvalme, mavesmerter, opkast og feber.

BNB

Powered by Labrador CMS