Salmonella i verdens største chokoladefabrik

Den leverer til 73 andre selskaber

Udgivet Opdateret

Verdens største chokoladefabrik er lukket ned efter fund af salmonella.

Det skriver VG.

Fabrikken drives af  den belgisk-sweitziske kakaogigant Barry Callebaut, der leverer flydende chokolade til 73 andre selskaber. 

Der er igen problemer med salmonella i chokolade
Der er igen problemer med salmonella i chokolade

Undgå smitte med salmonella

Der findes en lang række gode råd, folk anbefales at følge, hvis de vil undgå salmonella (og campylobacter) i deres mad:

1) Vask hænder, når du har rørt ved råt kød. På den måde undgår du at sprede bakterier til færdig med i form af stegt kød, salat eller brød.

2) Hold råt kød adskilt fra stegt – og fra salat og brød. På den måde undgår du at sprede bakterier fra det rå kød og over på færdiglavet mad.

3) Gennemsteg hakket kød og fjerkræ. Kød af den type skal være gennemvarmt. Bakterierne kan sidde inde i varen på hakket kød, mens det på hele stykker kød normalt sidder på overfladen.

4) Har du skåret råt kød? Vask kniv og skærebræt – eller skift det ud. Et godt råd er at bruge mere end ét skærebræt i køkkenet, så råt kød tilberedes for sig og færdiglavet ikke kommer i nærheden heraf.

5) Smid brugt emballage fra råt kød ud. Emballagen, og hertilhørende kødsaft, må ikke komme i nærheden af færdiglavet mad.

6) Når folk griller ude, har de en tendens til at bruge færre køkkenredskaber. Derfor øges risikoen for smitte. Som når du er indenfor skal råt og stegt kød holdes adskilt: TO fade, to grilltænger og hyppige ture forbi håndvasken er her vejen frem.

Kilde: Fødevarestyrelsen.

I april valgte de belgiske sundhedsmyndigheder at lukke Ferrero-fabrikken i Belgien midlertidigt. Fabrikken producerer blandt andet Kinder-æg.

Den midlertidige lukning skete, da myndighederne fandt oplysninger fra Ferrero ufuldstændige. 

Flere hundrede tilfælde af salmonella blev koblet til Kinder-chokolade fra fabrikken i Belgien.

Powered by Labrador CMS