Samlede penge ind til sin fars bisættelse: Nu står 22-årig til bøde

Maria Paulsen samlede penge ind på Facebook for at kunne afholde sin fars bisættelse - nu står hun til en bøde, fordi hun ikke kendte reglerne for at afholde en indsamling.

Det kan være svært at holde styr på reglerne for indsamlinger. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Overalt i Danmark bliver der hver dag oprettet indsamlinger til alskens formål. For Maria Paulsen fra Bramming har hendes indsamling til at betale sin fars bisættelse udviklet sig til et regulært mareridt.  I løbet af de første 24 timer indsamlede hun 15.000 kroner til faderens bisættelse.

Den 22-årige kvinde vidste ikke, at man skulle melde alle indsamlinger til Indsamlingsnævnet to uger før, at de starter. Og nu risikerer pigen en bøde for at ville samle penge ind til at kunne afholde sin fars bisættelse. En bøde for ikke at anmelde en indsamling er på 3000 kroner – hvor Maria Paulsen nåede at indsamle 22.000 kroner.

– Jeg går ud fra, at vi vil kontakte hende og få tingene på plads, så hun slipper for en bøde, siger formanden for Indsamlingsnævnet, Christian Lundblad i et interview med DR.

Særligt på Facebook er det blevet nemt at oprette indsamlinger, hvilket betyder at der bliver oprettet mange indsamlinger, der aldrig har fået tilladelse til at blive afholdt. På Facebook.dk er der ingen funktion, der oplyser om, at en indsamling kræver tilladelse, skriver DR.dk.

Sidste år blev 559 indsamlinger anmeldt til Indsamlingsnævnet.

Powered by Labrador CMS