Se billederne: Klubhus brænder næsten helt ned

Sydøstjyllands Brandvæsen var natten til fredag på opgave i Horsens.

Udgivet Opdateret

Motorcykelklubben MC Gallerne i Horsens skal se sig om efter et nyt klubhus. Det nuværende brændte mere eller mindre ned torsdag nat i en brand, der var så kraftig, at Sydøstjyllands Brandvæsen opgav at slukke branden indefra.

– Ved vores ankomst stod der flammer ud af taget og forskellige åbninger i bygningen. Det var umuligt for os at foretage en indvendig slukning, fortæller Dennis Ottesen, indsatsleder ved Sydøstjyllands Brandvæsen til Newsbreak.dk.

Han forklarer, at Gallernes klubhus ligger i et industriområde, hvor der på en hverdagsaften ikke er et mylder af mennesker midt om natten. Derfor kan ilden have fået lov til at passe sig selv, og da brandvæsenet endelig fik nys om branden og tog ud for at slukke den, var der allerede så meget gang i den, at det var umuligt at bevæge sig indenfor.

– Huset ligger så isoleret, at ilden fik ordentligt fat, så det var en tand for varmt og for farligt for os at bevæge os indenfor, siger Dennis Ottesen.

Der blev dog sprøjtet med vand. Det foregik bare udefra, og brandvæsenet arbejdede derfor med at slukke ilden det meste af natten.

– De sidste kørte derfra klokken 6.45. Der var vi klar til at sige, at vi vi havde styr på det, fortæller Dennis Ottesen.

Blev egentlig kaldt ud i andet ærinde

Den melding, Sydøstjyllands Brandvæsen fik, da de tog ud for at slukke branden, gik faktisk på, at det var en af MC Gallernes naboer, der var ramt af en ildebrand.

– En tømrer har værksted ved siden af, og meldingen gik på, at det var det, det var ild i. Ilden nåede også at gå ind i væggen, men det fik vi slukket, siger Dennis Ottesen til Newsbreak.dk.

Det er endnu for tidligt at spå om, hvad der fik branden til at bryde ud til at starte med. Området skal undersøges af specialister, der skal klarlægge, hvad der startede det hele. Men lokalpolitiet i Horsens vil ikke sige mere om sagen til Newsbreak.dk.

Dennis Ottesen fortæller, at brandvæsenet tager tilbage til brandtomten senere fredag eftermiddag for at være helt sikre på, at ilden ikke ulmer et sted. Og selvom MC Gallerne utvivlsomt skal finde et andet sted at mødes i den kommende tid, var der faktisk enkelte lokaler, der overlevede branden.

– Men det kan vi ikke tage kreditten for så meget som de lukkede døre i de rum, hvor der ikke skete så store skader, siger Dennis Ottesen.

Se billeder fra branden øverst i denne artikel.

Powered by Labrador CMS