Seks mænd – og svindel for seks millioner

De var tiltalt for over 500 forhold.

Seks mænd er dømt for svindel i millionklassen. Foto: Colourbox.
Udgivet Opdateret

Seks mænd i alderen 50-65 år blev i dag ved Retten i Viborg dømt i en sag om bedrageri af særlig grov karakter. De har alle i forskellig grad medvirket til bedrageri for samlet set mere end seks millioner kroner.

Det oplyser Midt- og Vestjyllands Politi i en pressemeddelelse.

De seks mænd var tiltalt for omfattende kreditbedrageri via forskellige virksomheder.

De købte materialer på kredit, selvom de vidste, at de ikke ville betale leverandører og kreditgivere. Mændene var samlet set tiltalt for over 500 forhold, der er begået i en periode fra 2015 til 2018.

De blev alle kendt skyldige i bedrageri.

Tre et halvt år til hovedmand

Den 54-årige hovedmand fik tre år og seks måneders fængsel.

Kenneth Hasselstrøm går igen i sagens seks hovedforhold om bedrageri, som er foregået i regi af fem forskellige selskaber og i eget navn i en periode fra 2015 til 2018.

150 firmaer – blandt dem byggemarkeder, benzinselskaber, dagligvareforretninger og andre virksomheder af forskellig slags – var ofre for svindlen.

Under sagen har Hasselstrøm indrømmet, at han brød loven. Men han har ifølge Skive Folkeblad sagt, at det var hans plan var at drive en legitim forretning, da han i 2017 begyndte at købe på kredit i eget navn.

Men kreditorerne så aldrig deres penge. Alt i alt er der sket omkring 500 handler.

Flere konkurser

I det centrale virksomhedsregister CVR står Kenneth Hasselstrøm opført som bosiddende i Zürich i Schweiz. Ud for hans navn optræder en række selskaber, som hvert og et ikke længere eksisterer. De fleste er gået konkurs.

Han er også tidligere dømt for bedrageri.

De øvrige tiltalte i sagen spillede mindre roller end Hasselstrøm.

De øvrige tiltalte blev idømt straffe på mellem tre måneder og et år og seks måneders fængsel.

De seks dømte har nu 14 dage til at overveje, om de vil anke dommen til Vestre Landsret.

– Der er tale om massivt og systematisk bedrageri, hvor et stort antal mennesker er blevet snydt for væsentlige beløb. Politiet har lavet et omfattende efterforskningsarbejde i sagen og det er naturligvis tilfredsstillende at konstatere, at det store arbejde har ført til, at de mange, der er blevet snydt, kan se, at gerningsmændene bliver straffet, siger anklager i sagen, Gorm Søgaard Lund.

Powered by Labrador CMS