Skole anklaget: Syvårig specialelev sat i håndjern

Den syvårige blev bagefter indskrevet på et psykiatrisk hospital i en uge mod morens vilje.

Moren måtte ikke besøge ham de første to dage, efter han var blevet indlagt imod hendes vilje.Arkivfoto: SCANPIX
Arkivfoto: SCANPIX

Udgivet Opdateret

En skole i Dallas er blevet anklaget for at bruge unødvendig vold for at tilbageholde en af sine syvårige elever, der lider af ADHD, sidste uge.

Syvårige Yosio Lopez blev sat i håndjern og næsten kvalt af rektoren, efter drengen havde banket sit hoved ind i væggen. Det skriver CNN.

Bedøvet med medicin

Yosio er en specialelev. Han lider af ADHD og en anden humørforstyrrelse. Han har tidligere haft lignende anfald, men der har altid været en speciallærer omkring til at hjælpe ham med at falde ned igen. Men sidste tirsdag var læreren der ikke.

Drengen har fortalt sin mor, April Odis, at han i stedet blev holdt nede med hovedet mod et bord. Rektoren holdt ham med sin albue mod hans hals. Imens havde han håndjern på og hans arme var trukket om på ryggen.

Efter hændelsen på skolen blev Yosio sendt til et psykiatrisk hospital uden sin mors tilladelse. Her blev han indlagt i næsten en uge, uden forældrene kunne gøre noget. Moren måtte ikke engang besøge ham de første to dage.

Yosio blev bedøvet voldsomt med medicin under hans ophold på hospitalet. Han måtte ikke se sin mor, da hospitalet mente, han var en fare for sig selv og sine omgivelser. Mandag aften blev drengen udskrevet og er nu hjemme ved sin mor igen.

Powered by Labrador CMS