Sommerferie i Danmark: Det skal du vide

Rigtigt mange må nok indstille sig på, at sommerens rejser bliver inden for landets grænser.

Udgivet Opdateret

Sommerferien 2020 ser ud til at blive lig med Danmarksferie for rigtig mange danskere.

Men hvad dækker din forsikring, hvis du lejer et sommerhus i Danmark, og hvad skal man huske, hvis man lejer sit sommerhus eller sin lejlighed ud?

I en pressemeddelelse fortæller Ulrik Erritsø, der er skadeschef i LB Forsikring, at en rejseforsikring – som altid – er et godt sted at starte, også i Danmark:

– Et stykke hen ad vejen er reglerne for rejseforsikringen og afbestilling ens uanset om man rejser til udlandet eller til rundt i Danmark. Så har man sådan en, er man godt på vej. Men det et altid godt lige at orientere sig hos sit forsikringsselskab, inden man lejer en feriebolig. Lige nu er vi også i en særlig situation, så er det ekstra vigtigt, at man er opmærksom på, hvilke regler der gælder for rejser i Danmark, siger Ulrik Erritsø.

Han fortæller, at det er vigtigt at se, hvor mange overnatninger i en lejet feriebolig, ens forsikring kræver. Hos hans eget selskab, LB Forsikring, er det eksempelvis to dage:

– Det samme gælder, hvis du vil på endagstur til Vejle og har købt togbilletter fra København til Vejle og retur, så er det for egen regning, hvis du må afbestille. Der vil heller ikke være dækning for ødelagte feriedage på ferien, idet hele dækningen for Danmarksrejser er betinget af, at der er tale om minimum to overnatninger i lejet feriebolig

Sæt dig ind i reglerne

Går man med planer om at leje et sommerhus i ferien er det vigtigt at notere sig, at udlejningsfirmaet har et regelsæt, der gælder.

Det gælder også, hvis man lejer en sommerbolig igennem en privat udlejningsportal som fx Airbnb:

-Det er godt at have en plan b, hvis man lejer igennem en privat udlejningsportal, ud over hvad udlejningsportalen tilbyder af forsikringer. Den plan b kan være at have ordentligt tjek på sin indboforsikring. Det handler om, hvilken ansvarsdækning man har på sin indboforsikring. Er du forsikret hos os, er du dækket hvis du laver skader på ting i boligen, siger Ulrik Erritsø.

I galleriet over artiklen kan du få en række råd til din ferie i Danmark

Powered by Labrador CMS