Sortlistet: Alle disse flyselskaber skal du holde dig langt fra

Det kan være svært, hvis du rejser indenrigs i et af de lande, hvor samtlige selskaber er på EUs sorte liste.

Udgivet Opdateret

Hvert eneste halve år opdaterer EU-kommissionen sin liste over såkaldt sortlistede flyselskaber, som anses at være så meget på kant med sikkerheden, at de under ingen omstændigheder får tilladelse til at flyve inden for EUs grænser.

Det ændrer dog ikke på, at selskaberne gerne må flyve indenrigs, og det er på den led, at danskere risikerer at komme i kontakt med de sortlistede selskaber. Listen forpligter dog, skriver Danmarks Rejsebureau Forening i en pressemeddelelse.

– Rejsebureauerne er forpligtede til at informere deres kunder, hvis den bookede rejse inkluderer en eller flere ruter med et sortlistet flyselskab, siger Lars Thykier, administrerende direktør i Danmarks Rejsebureau Forening, i meddelelsen.

Nepal er usikkert

Den sorte liste inkluderer også selskaber – der er i alt 114 – der opererer fra et land, hvor de civile luftfartsmyndigheder ikke er i stand til at yde den nødvendige sikkerhedsovervågning.

– Flyselskaber på EUs sorte liste kan sagtens flyve uden for EU, og vi kan se, at samtlige flyselskaber i Nepal stadig optræder på listen som usikre. Det kan sagtens få betydning for danske turister, der skal til Nepal, hvor det er meget besværligt at undgå at skulle flyve indenrigs. Mange afrikanske selskaber er også på EU’s sorte liste, hvilket kan ramme forretningsrejsende eller NGO’er, som arbejder i for eksempel Sudan eller Liberia, siger Thykier i pressemeddelelsen.

Danmarks Rejsebureau Forening opfordrer rejsende til at tjekke listen.

Fjernet

Af positive ting, mener foreningen dog, at det er værd at nævne Indonesien. Landet er en yderst populær destination for danske turister, men det har været svært at flyve indenrigs.

– Den store nyhed i år er, at alle indonesiske flyselskaber er fjernet fra listen, hvilket vi er meget glade for. Med undtagelse af ganske få selskaber, har samtlige indonesiske flyselskaber siden 2007 nemlig været fast på den sorte liste. Det har gjort det besværligt og ikke mindst usikkert for rejsende i Indonesien at flyve på betryggende vis, lyder det.

Den opdaterede liste ligger på EU-kommissionens hjemmeside her

Powered by Labrador CMS