Stilstand: Kvinder kommer ikke i bestyrelser

Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Der er stort set ikke rykket ved antallet af kvinder i de danske virksomheders bestyrelser de sidste fore år.

Selvom der ofte bliver diskuteret kvindekvoter i danske virksomheders bestyrelser, er andelen af kvinder kun steget med knap én procent, helt præcist 0,9 procent, fra september 2011 til januar 2015. Det skriver Politiken.

Dermed er andelen af kvinder i alle danske aktieselskaber steget fra 19,18 procent til 19,35 procent, viser tal fra Erhvervsstyrelsen.

Regeringen droppede i 2012 ideen om kvindekvoter og lavede i stedet en lov, der forpligter de cirka 1.200 største virksomheder til selv at anføre deres eget måltal for andel kvinder i deres bestyrelse.

Hverken SFs ligestillingsordfører, Özlem Cekic (SF), eller politisk ordfører i Enhedslisten, Johanne Schmidt-Nielsen (Ø), er særligt imponerede over tallene og mener, at muligheden for ligestilling i virksomhederne er forspildt.

Ligestillingsminister Manu Sareen (R) mener derimod ikke, at tallene skuffende.

»Man kan jo altid ønske sig, at tingene skal gå hurtigere, men overordnet set tegner der sig et billede af, at den danske model virker. Og man skal være opmærksom på, at i mange bestyrelser sidder man i fire år, og derfor skal vi lige over dem, og så tror jeg, vi vil se en progression, der går rigtig hurtigt,« siger ligestillingsministeren til Politiken og påpeger samtidig, at 73 procent af de 1.200 største virksomheder har lavet måltal for, hvor mange kvinder, der skal sidde i bestyrelserne.

Powered by Labrador CMS