Stort firma på røven: Mangler chef og 2,3 milliarder kroner

Den administrerende direktør er nu meldt savnet.

Chefen forsvandt. Det samme gjorde pengene.Foto: China Stringer Network / SCANPIX
Foto: China Stringer Network / SCANPIX

Udgivet Opdateret

Chefen forsvandt, men det er ikke det eneste, der mangler. Sammen med hende er 2,3 milliarder kroner forsvundet.

Et kinesisk firma er kommet i problemer, efter en af dets øverste administrerende direktører er forsvundet. Firmaet har nemlig fundet ud af, at det også mangler mere end to milliarder kroner. Det skriver CNN.

Bank: Pengene er der ikke

Huishan Dairy, der har mere end 80 mælkegårde, er kommet i en dybere og dybere krise, siden firmaets aktier faldt med 91% på en enkelt dag i marts.

Mandag kom firmaet med en udtalelse, hvor det fortæller, at ifølge dets regnskaber skulle firmaet have 2,8 milliarder kroner i likvider. Ifølge banken har det dog kun omkring 455 millioner kroner, hvoraf størstedelen er bundet.

Firmaet er lige nu ved at finde ud af den “væsentlige uoverensstemmelse”. Firmaet tilføjer også, at det har haft enorme problemer med at få lavet sine økonomiske statusser, siden mange af deres nøglepersoner har forladt firmaet indenfor den seneste tid.

Aktier styrdykker, bestyrelsen skrider

En person, der måske har svaret på de manglende milliarder, er Ge Kun. Hun var den administrerende direktør, der havde ansvaret for firmaets likvider. Hun forsvandt i marts, efter hun havde sendt et brev til firmaet. Heri skrev hun, at arbejdsstresset havde ødelagt hendes helbred.

Få dage senere styrtdykkede firmaets aktier, som senere er blevet suspenderet fra aktiemarkedet. Men krisen stoppede ikke der. Firmaet meldte Ge savnet og ni ud af dets 10 bestyrelsesmedlemmer har forladt bestyrelsen.

Firmaet har nu planer om at ansatte en revisor, der kan undersøge det økonomiske rod. Det arbejder også på at omlægge sine lån.

Mælkeproducentens sammenbrud begyndte tre måneder, efter et amerikansk firma pegede fingre af firmaet i en lang rapport. Firmaet beskyldte Huishan for at svindle og lyve om sine indtægter. Huishan forkastede rapporten, da den blev udgivet i december. Huishan påstod, at rapporten ikke havde noget grundlag og at den havde åbenlyse faktuelle fejl.

Powered by Labrador CMS