Supermarkedskæde vil bygge gigantby

Coop Byen skal udvide kommunens boligmasse med 15 procent.

Coops hovedkvarter i Albertslund får sandsynligvis mange naboer. Foto: Scanpix
Coops hovedkvarter i Albertslund får sandsynligvis mange naboer. Foto: Scanpix
Udgivet Opdateret

Supermarkedsgiganten Coop har hovedkvarter i Albertslund 15 kilometer fra centrum af København, og her vil selskabet nu investere massivt i fællesskab og hjem omkring selskabets eget hjem. Det fremgår af en pressemeddelelse tirsdag, at “Coop Byen” skal være en helt ny bydel for op mod 4500 indbyggere. Se plantegningen længere nede.

Hele området er på 250.000 kvadratmeter, der foruden Coops hovedkvarter mest består af lager, nedlagte jernbaneskinner og nogle parkeringspladser. Sådan skal det ikke blive ved at være, for i Coop Byen skal der bygges 1600 lejligheder og 90 rækkehuse i forskellige størrelser.

– Coop Byen skal bygges op om de samme værdier, som Coop står for. Der skal være plads til alle. Lige fra den unge, nystartede familie til det ældre ægtepar, der flytter fra villaen, siger Lasse Bolander. Han er formand for Coop.

En rivende udvikling

Det er Henning Larsen arkitekterne, der står for tegningerne af den nye bydel, som vil være præget af grønne områder og åbne vandløb, hvilket glæder borgmester i Albertslund Kommune Steen Christiansen.

– Som i 1960’erne, hvor bar mark blev til en levende by, står Albertslund midt i en rivende udvikling. I den udvikling passer Coop Byen fantastisk ind. Nu glæder jeg mig til at se forslaget til en masterplan, siger han.

Borgmesteren kalder planerne for ambitiøse, men siger også, at der helt sikkert er potentialet til en meget spændende ny bydel, der passer godt ind i det Albertslund, der er i forvejen er at finde.

I klynger

Boligerne i Coop Byen samles efter planen i klynger omkring et grønt areal og et fælleshus, som beboerne skal drive i fællesskab, for eksempel med fælleskøkken, drivhus, værksted, festlokale, og lignende.

På begge sider af Vallensbæk Torvevej skal Coops hovedkvarter suppleres med showrooms for Coops varer samt en SuperBrugsen på hjørnet ved Roskildevej, fortæller ejendomschef i Coop Flemming Møller Hansen, der står i spidsen for det enorme byggeprojekt.

– Det samlede byggeri forventes gennemført inden for 10 år og kommer til at koste over to milliarder kroner. Første fase er opførelsen af 380 lejligheder og rækkehuse umiddelbart vest for kontorbygningen på Roskildevej 65. Vi håber på at kunne tage første spadestik ultimo 2021, siger han.

Powered by Labrador CMS