Sur smiley og bøde til pizza- og kebabbiks

City Kebabhus i Fredericia må hænge en af Fødevarestyrelsens trælse rapporter op på facaden.

Kontrolbesøget kostede spisestedet en bøde på 5.000 kroner samt en sur smiley. Foto: Scanpix/Newsbreak.dk.
Udgivet Opdateret

Der skal være orden i sagerne, når Fødevarestyrelsen dukker op.

Det må City Kebabhus i Fredericia sande. På grund af problemer med at overholde deres egen egenkontrol har de nemlig fået en af Fødevarestyrelsens frygtede sure smileyer, fremgår det af seneste kontrolrapport.

Oven i den sure smiley må virksomheden også indkassere en bøde på 5000 kroner.

Problemet bunder i, at de ikke har været gode nok til at køle fødevarer ned. Restaurantens egne retningslinjer tilsiger, at de skal kunne nedkøle deres varer fra 65 til 10 grader på maksimalt tre timer – det havde de ifølge deres egenkontrol kun kunnet overholde fire gange ud af 30.

Bakterier formerer sig lynhurtigt

Og hvorfor er det så overhovedet vigtigt, spørger du?

Det har Newsbreak.dk tidligere kunnet berette om:

– Vi ved, at én bakterie kan blive til en million bakterier på seks timer, hvis maden står for længe og lumrer ved stuetemperatur. Dermed kan et hyggeligt måltid derhjemme blive fatalt for især små børn, ældre og svækkede, lyder advarslen fra dyrlæge i Fødevarestyrelsen Inge-Lis Kyllesbæk.

Det gælder om at få madens temperatur sænket relativt hurtigt for at standse bakterievæksten.

En tommelfingerregel er, at temperaturen skal være sænket til cirka ti grader, to-tre timer efter at maden er taget af kogepladen, forklarer Inge-Lis Kyllesbæk Andersen.

Newsbreak.dk har forgæves forsøgt at få en kommentar fra City Kebabhus.

Powered by Labrador CMS