Sygeplejersker stævner anklager for injurier

Foto: Martin Ballund/Scanpix
Udgivet Opdateret

En udtalelse om at det ikke er usædvanligt, at sygeplejersker kan være skyld i, at patienter dør, får nu et juridisk efterspil.

Dansk Sygeplejeråd (DSR) mener, at Jeanette Wincentz Andersen, der er anklager i drabssagen fra Nykøbing Falster Sygehus, gik langt over grænsen, da hun i et interview med TV 2 sagde, at »det er ikke usædvanligt, at sygeplejersker kan finde på at tage livet af patienter.« Derfor har de nu valgt at stævne hende for injurier

Efter interviewet bad Dansk Sygeplejeråd om, at anklageren trak udtalelsen tilbage, men det har hun nægtet.

Fristen for tilbagekaldelse af udtalelsen udløb onsdag, og da det ikke er imødekommet, oplyser DSR til Berlingske Nyhedsbureau, at deres advokat vil indlevere stævningen med påstand om injurier i næste uge.

»Efter at vi har kontaktet Jeanette Wincentz Andersen og bedt hende om at trække sin udtalelse tilbage, må vi konstatere, at det ønsker hun ikke. Derfor finder vi fortsat, at det er så groft krænkende for hele sygeplejerskegruppen, at vi bliver nødt til at få det her prøvet ved domstolene,« sagde formand for Dansk Sygeplejeråd Grete Christensen til Berlingske Nyhedsbureau i august.

Anklagemyndigheden for Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har allerede tidligere afvist at trække udtalelsen tilbage, eftersom hun ifølge chefanklager Henriette Rosenborg Larsen henviste til en amerikansk rapport om drab på sygehuse i sin udtalelse. En rapport, der blandt andet har været omtalt i Berlingske.

Den 30-årige sygeplejerske fra drabssagen på Nykøbing Falster Sygehus, som Jeanette Wincentz Andersen er anklager i, blev anholdt 1. marts efter en nattevagt, hvor tre patienter døde. Hun blev først sigtet for tre drab og et drabsforsøg, og 11. august blev hun sigtet for endnu et drab, der skulle være blevet begået tilbage i marts 2012. Derudover efterforsker politiet yderligere ti sager.

Sygeplejersken skal indtil videre sidde varetægtsfængslet frem til 8. september. Hun nægter sig skyldig i alle anklager.

Powered by Labrador CMS