Syv lig bjærget efter ulykke ved thailandsk ferieø

En - måske to - dykkerbåde er kæntret ved øen Phuket i det sydlige Thailand. Et ukendt antal mennesker savnes.

56 mennesker savnes fortsat, efter at båden “Phoenix” kæntrede i stormvejr ud for den thailandske ferieø Phuket torsdag eftermiddag. Foto: Reuters Tv/Reuters
Udgivet Opdateret

Syv lig er fredag blevet bjærget, efter at en båd med hovedsagelig kinesiske turister kæntrede i havet nær ferieøen Phuket torsdag.

– Dykkere fra flåden har fundet syv døde, siger Busaya Jaipiem, talsmand for de lokale myndigheder i Phuket, fredag morgen.

Den thailandske redningstjeneste genoptog fredag morgen arbejdet med at lede efter 56 savnede efter kæntringsulykken.

Dykkere blev sendt til båden “Phoenix”, hvor mange af de kinesiske turister menes at være indespærret.

– Jeg går ud fra, at de er fanget inde i båden. Jeg vil ønske, at nogle af dem har overlevet, siger Phukets guvernør, Norapat Plodthong.

– Jeg har endnu ikke modtaget nogen rapporter om, at der skulle være folk, som flyder i havet, siger han.

Håber på luftlomme

Guvernøren tilføjer, at han håber, at der kan være blevet skabt en luftlomme inde i båden, fordi den gik så hurtigt ned.

Båden kæntrede torsdag eftermiddag, da den blev ramt af fem meter høje stormbølger. Den havde netop forladt det populære snorklested Koh Racha for at returnere til Phuket. Om bord var 105 passagerer, de fleste kinesiske turister.

Torsdag aften, kort før redningsarbejdet blev indstillet for natten, blev et lig bjærget i området. Det menes at være en af de savnede turister.

Ifølge den thailandske flåde ligger “Phoenix” 40 meter under overfladen et par kilometer fra området Koh He.

– Flådedykkere, frømænd og marinedykkere er sendt til området, siger en talsmand for den thailandske flåde.

– Samtidig vil helikoptere lede efter dem, der eventuelt er drevet ud (fra båden, red.), tilføjer talsmanden.

“Phoenix” var blandt flere både, der tilsyneladende ignorerede et alvorligt vejrvarsel, der allerede blev sendt ud onsdag.

39 reddet fra andet forlis

Torsdag kæntrede også en anden båd nær Phuket. Ifølge lokale medier er der tale om en båd med 39 kinesiske og europæiske turister om bord nær øen Koh Mai Thon. Alle fra denne båd blev reddet derfra i live.

Udenrigsministeriets Borgerservice oplyste sent torsdag aften dansk tid, at der ikke er forlydender om savnede danskere efter de to kæntringsulykker.

– Ambassaden i Bangkok følger sagen og er i kontakt med de thailandske myndigheder. Der er på nuværende tidspunkt ingen meldinger om savnede danskere.

Udenrigsministeriet opfordrer danskere i området, som eventuelt har brug for hjælp, til at kontakte Borgerservice i København på telefon 33921112.

 

Powered by Labrador CMS