Tankskib fra Norge evakueret: Ramt af torpedo

Det norske olietankskib "Front Altair" er i brand i Omanbugten efter torpedoangreb, skriver branchemedie.

Et skib er blevet ramt af en torpedo. Foto: Colourbox
Udgivet Opdateret

To tankskibe er evakueret ud for Oman. Ifølge branchemediet Tradewinds er en olietanker ramt af en torpedo.

Ifølge det norske nyhedsbureau NTB er det norske olietankskib “Front Altair” i brand i Omanbugten. En person er såret, oplyser Reuters.

Den amerikanske flåde meddeler, at den assisterer de to olietankskibe efter det angivelige angreb. Besætningen på begge skibe er evakueret og meldes i god behold.

USA’s Femte Flåde siger, at den modtog nødsignaler fra to skibe, som blev angrebet i Omanbugten. Begge skibe var ifølge den amerikanske flåde mål for et angreb.

Episoden har ført til en markant stigning i oliepriserne.

Hul i skroget

Ifølge erhvervsmediet Bloomberg er der foruden tankskibet “Front Altair” fra det norske selskab Frontline tale om tankskibet “Kokuka Courageous” fra Bernhard Schulte GmbH & Co.

På sidstnævnte selskabs hjemmeside står der ifølge Bloomberg, at skibet har en hul i skroget.

Med henvisning til de stigende oliepriser skriver Bloomberg videre, at de formodede angreb vil øge spændingerne i regionen. Angrebene er sket nær Hormuzstrædet.

Omkring 40 procent af al transport af olie til havs går gennem Hormuzstrædet. Strædet er indgangen fra Det Arabiske Hav til Irak.

USA har for nogle uger siden anklaget Iran for at sabotere to saudiarabiske tankskibe. Iran har afvist anklagerne.

De to pågældende skibe ligger ifølge oplysninger fra MarineTraffic, der sporer trafik til havs, stille i farvandet mellem Oman og Iran.

Powered by Labrador CMS