TDC politianmeldt for ulovligt telefonsalg

Foto: Elo Christoffersen (Arkivfoto)
Udgivet Opdateret

Forbrugerombudsmanden har politianmeldt landets største teleselskab, TDC, for ulovligt at ringe folk op og forsøge at sælge dem produkter, uden at de har givet lov til det.

Det sker, efter at TDC kontaktede tre forbrugere over telefonen. De klagede efterfølgende til forbrugerombudsmand Christina Toftegaard Nielsen, fordi de ikke havde givet samtykke til at blive ringet op.

TDC mener selv, at to af forbrugerne havde sagt ja, men det afviser de begge. I det tredje tilfælde kontaktede TDC en kvinde, selv om det var hendes mand, der havde sagt ja til at kunne kontaktes telefonisk.

Forbrugerombudsmand: Det skal være et klart ja

Forbrugeraftaleloven siger, at virksomheder ikke må ringe folk op for at sælge dem noget, medmindre de selv forinden udtrykkeligt har accepteret det.

»Efter min opfattelse har TDC ikke oplyst disse forbrugere tydeligt om, at de takkede ja til at blive kontaktet via telefon. Og når en forbruger giver samtykke til at blive ringet op med tilbud, er det personligt. Det betyder, at virksomheden ikke må ringe til forbrugerens familiemedlemmer med tilbud, medmindre de også har givet samtykke,« siger forbrugerombudsmanden.

Politiet skal nu efterforske sagen og afgøre, om TDC herefter skal betale en bøde.

TDCs lavprismobilselskab Telmore betalte i juni 2014 en bøde på 25.000 kroner i en anden sag om ulovligt telefonsalg.

Holdes i kort snor

Forbrugerombudsmanden har gennem de seneste tre år holdt tele- og internetbranchen i kort snor. Stort set alle selskaber har fået en eller flere bøder for overtrædelse af især markedsføringsloven, hvor de reelle priser ikke fremgik, men på det seneste er også andre lovovertrædelser kommet i fokus.

Powered by Labrador CMS