Teenagerapper dømt skyldig for mord

Den 19-årige rapper Tay-K blev fredag dømt skyldig for mord efter han var med til at planlægge et røveri, der førte til skududveksling.

Rapperen Tay-K er blevet dømt for mordet på den 21-årige Ethan Hawke, selv om det ikke var rapperen, der skød ham. Foto: Wikimedia Commons
Udgivet Opdateret

Den amerikanske rapper og sangskriver Tay-K, eller Taymore McIntyre som er hans borgerlige navn, blev fredag dømt skyldig for mord af juryen i retten i det nordlige Texas.

Godt nok var rapperen ikke manden med fingeren på aftrækkeren, men han var én af hjernerne bag røveriet, som førte til drabet på 21-årige Ethan Walker.

Tay-K kan se frem til mange år bag tremmer. Det skriver CBS News.

Røveri udviklede sig

Rapperen Tay-K blev kontaktet af en 15.-årige pige på Instagram. Hun havde planer om et røveri hos den 19-årige Zachary Beloate, men hun havde brug for våben – og dem var hun overbevist om, at hun kunne få af rapperen.

Han svarede hende, at han ingen våben havde, men han kendte nogle som havde, og han kendte en, som var særligt glad for at affyre våben.

Denne korrespondance er blandt andet det, der er grundlaget for, at den kun 19-årige rapper er blevet dømt skyldig for mord. Han var en del af planlægningen af røveriet.

Meningen var at de skulle røve Zachary Beloate for penge og stoffer, men røveriet endte i håndgemæng mellem Tay-K’s venner med våben og Zachary Beloates ven Ethan Walker. Det endte med at Ethan Walker blev ramt af et dødeligt skud.

Flere forbrydelser

Rapperen kan forvente sig at sidde bag tremmer i alt fra 5 til 99 år. Det er endnu ikke afgjort.

Det er ikke første gang, at Tay-K har problemer med at overholde loven. Han var også vidne til et skuddrama, hvor hans ven og kollega fra rapgruppen Daytona Boyz, som han selv var en del af, Erick Johnson skød den 20-årige Sara Mutschlechner i hovedet.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Godt nok gik Tay-K fri, mens Erick Johnson blev idømt 44 års fængsel for mordet.

Desuden er både rapperens mor og far en del af banden Crips. Selv om faren efter en fængselsdom har forsøgt at fjerne sig fra det kriminelle miljø.

Populær flugtsang

Efter røveriet, der udviklede sig til mord, flygtede rapperen.

Under sin flugt skrev og indsang han nummeret The Race, som umiddelbart efter endte som nummer 44 på Billboard Hot 100 over bedste sange på det tidspunkt i USA.

Det er til dato rapperens største hit.

Powered by Labrador CMS