Teenagere lader mand drukne: Filmer og griner i stedet for at hjælpe

Nu vil politiet have dem bag tremmer.

De kunne have reddet ham, men ville hellere lægge en video af hans druknedød op på de sociale medier.Arkivfoto: SCANPIX
Arkivfoto: SCANPIX

Udgivet Opdateret

En gruppe teenagere i Florida filmede og grinede af en mand, der var ved at drukne i en sø i stedet for at hjælpe ham. Politiet vil have dem bag tremmer for deres utilgivelige opførsel. Det skriver CBS News.

Ifølge myndighederne gjorde teenagerne intet for at hjælpe 31-årige Jamel Dunn i hans sidste øjeblikke. Nogle af teenagerne, der er mellem 14 og 18 år, viste ikke engang anger, da de blev forhørt af politiet.

– Jeg vil gerne gå ud fra, at hvis vi så nogle i fare, så ville vi helt instinktivt i det mindste prøve at finde hjælp, fortæller politichefen i Cocoa Mike Cantaloupe.

Lagde video op på de sociale medier

Men det var ikke tilfældet for teenagerne. I stedet lagde de en video op af Dunns sidste øjeblikke på de sociale medier. I videoen, der er et minut lang, kan man høre de fem teenagere grine og råbe fornærmelser til Dunn, der skriger efter hjælp og kæmper for livet i det skumle vand den 9. juli.

– Fucking junkie kom op af vandet, du dør, sagde en af teenagerne i videoen.

– Der er ikke nogen, der vil hjælpe dig din idiot. Du skulle aldrig have gået derned, sagde en anden.

Politiet fandt et smuthul

I Florida er det ikke retpligtigt at hjælpe en person i nød, så politiet sagde først, at de ikke kunne tiltale teenagerne for noget.

– Vi havde ingen kriminelle tiltaler, men vi blev bare ved med at lede, fortæller Cantaloupe.

Politiet blev ved med at snakke med statsadvokaten Phil Archer og fandt et smuthul. Det er nemlig lovpligtigt at anmelde en persons død til myndighederne. Noget teenagerne ikke havde gjort. Det er nu op til statsanklagerne i de kommende uger, om de vil forfølge tiltalen som politiet anbefaler.

Ulykkelig kærlighed

Cantaloupe fortæller, at han har planer om at få lavet en lov, der kræver at folk hjælper andre i nød.

– Jeg tror, det ville gøre meget godt, og jeg synes, det er retfærdighed. Vi vil ikke have, at andre familier skal gå igennem det samme som Dunns familie.

Inden Dunn trådte ud i søen, havde han skændtes med sin forlovede i 10 til 15 minutter.

– Uanset grunden til, at han gik i vandet, så er der ingen undskyldning for, hvad teenagerne gjorde. De skal holdes ansvarlige for deres egne handlinger, siger Cantaloupe.

Powered by Labrador CMS