Tidligere direktør sagsøger Vestas for millioner

Arkivfoto: Henning Bagger/Scanpix
Udgivet Opdateret

Vestas bliver sagsøgt for millioner  af Henrik Nørremark

Retten i Aarhus kan godt begynde at lede efter en ledig retssal, for Henrik Nørremarks krav på 8,5 mio. kr. mod vindmøllekæmpen Vestas ender næppe med et forlig. Det vurderer Nørremarks advokat, Finn Schwarz fra Horten, over for Berlingske.

»Det ser ud til, at der bliver en retssag. Der er ikke nogen advokat, der ikke vil tale forlig, men lige nu ser det ud som om, vi skal fortsætte i retssalene,« siger Finn Schwarz, der skal indsende et processskrift i midten af januar, og som forventer, at sagen derefter vil blive berammet.

»Sådan en sag tager et par dage, så vi må finde ud af, hvornår retten har tid. Det kommer nok til at være i slutningen af dette år eller i begyndelsen af 2016,« siger Finn Schwarz.

Sagen udspringer af Henrik Nørremarks fyring i februar 2012. Den officielle forklaring for hans afsked var først, at Vestas ganske spektakulært havde lavet to på hinanden følgende nedskrivninger, mens Nørremark var finansdirektør.

Henrik Nørremark havde krav på to års løn svarende til 12 mio. kroner fra Vestas, men efter at have fået 3,5 af dem smækkede daværende topchef Ditlev Engel kassen i. Det er de sidste 8,5 mio. kroner, der nu får et retsligt efterspil.

Grunden til, at Vestas lukkede for udbetalingerne til Nørremark, er, at Vestas har politianmeldt den tidligere finansdirektør. De mener, at han har lavet en række handler uden om og til skade for selskabet i Indien. Bagmandspolitiet efterforsker sagen, mens Henrik Nørremark fastholder, at den daværende ledelse var fuldt ud vidende om hans dispositioner.

Hvis sagen ender i retten, må man antage, at en række tidligere Vestas-topfolk vil blive indkaldt som vidner i sagen. Det kan blandt andre være tidligere bestyrelsesformand Bent Erik Carlsen og tidligere topchef Ditlev Engel. Men det er værd at bide mærke i, at næsten hele topledelsen og dele af bestyrelsen er skiftet ud siden Nørremark-affæren.

»Overordnet er det her nogle punkter i Vestas historie, som man gerne vil have afsluttet,« siger senioranalytiker i Sydbank Jacob Pedersen.

»Det er et renomme-spørgsmål, og man kommer ikke udenom, at sådan noget er meget personrelateret. Og da ingen af de implicerede på nogen måde er involveret i Vestas på højt plan længere, så kommer det her ikke til at ramme Vestas andre steder end på pengepungen.«

Vestas’ presseafdeling oplyser til Berlingske Business, at man ikke ønsker at kommentere på verserende juridiske sager.

Powered by Labrador CMS