To km/t for stærkt: Her tager betjent bilen

Den 38-årige bilist protesterede over beslaglæggelsen af bilen

Foto: Midt og Vestsjællands Politi
Udgivet Opdateret

To kilometer for stærkt kom i weekenden til at koste en bilist bilen. Mandens kørekort blev også inddraget på stedet.

Færdselspolitiets videopatruljebil fra Midt og Vestsjællands Politi opdagede nemlig bilisten, der kørte mindst 202 km/t ad Køge Bugt Motorvejen i nordgående retning ved afkørsel 27 Greve N. Den højst tilladte hastighed på motorvejen er 110 km/t ifølge skiltningen.

– Der var tale om en varebil, der blev ført af en 38-årig mand fra Vallensbæk Strand. Han var ædru og havde førerret til kategori B, så han blev indledningsvist sigtet for hastighedsovertrædelsen, som var en gennemsnitshastighed over en strækning på mere end 2400 meter, oplyser politiet.

Foto: Midt og Vestsjællands Politi
Foto: Midt og Vestsjællands Politi

Den 38-årige blev efterfølgende gjort bekendt med, at hans varebil blev beslaglagt med baggrund i de nyligt skærpede regler om beslaglæggelse af køretøjer, der er blevet anvendt til kørsel med en hastighed over 200 km/t. Betjentene fortalte ham også, at hans kørekort straks blev inddraget, således at han ikke længere må være fører af et køretøj, hvor et kørekort kræves.

Han protesterede

– Den 38-årige protesterede over beslaglæggelsen af sin varebil, så nu skal en dommer se nærmere på, hvorvidt politiet havde hjemmel til at beslaglægge køretøjet.

Den 38-årige vil nu høre nærmere fra politiet, når straffesagen og spørgsmål om endelig konfiskation af varebilen skal afgøres, lyder det fra Midt og Vestsjællands Politi.

Powered by Labrador CMS