To tunnelvandrere standsede togdrift under Storebælt

Togdriften i Storebæltstunnelen har lørdag morgen været stoppet, fordi politiet har ledt efter personer i tunnelen.

To mænd gik lørdag morgen ind i et af tunnelrørene under Storebælt ved Korsør. Foto: Søren Steffen/Scanpix
Udgivet Opdateret

Al togdrift gennem Storebæltstunnelen har været standset i en periode lørdag morgen. Det oplyser DSB til Newsbreak.dk.

Forsinkelserne skyldtes, at to personer valgte en særdeles farlig rute for en gåtur omkring klokken seks lørdag morgen. De havde nemlig begivet sig ned i et af tunnelrørene under Storebælt, hvor togene kommer drønende igennem. Heldigvis var personerne blevet opdaget af det tekniske personale ved tunnelen.

Alle tog, der skulle krydse Storebælt, måtte derfor holde stille fra omkring klokken seks til klokken halv syv lørdag morgen.

Politibetjente rykkede ud for at følge efter de to personer ind i tunnelrøret, oplyser vagtchef ved Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi Søren Østervig .

– Der var set to personer gå ind i tunnelrøret, som vi måtte ud at finde, siger han til Newsbreak.dk

Vagtchefen oplyser, at politiet et stykke inde i tunnelen fandt to mænd, som nu er anholdt og bragt til politistationen i Slagelse. Politiet ved endnu ikke meget om de to mænds tunnelvandring.

– Vi skal have fundet ud af, hvad det er for en slags personer, og hvorfor de er gået ind i tunnelen, siger Søren Østervig.

Vagtchefen oplyser, at der er tale om to udenlandske mænd, men han ved ikke nærmere, hvilken nationalitet de har. De to mænd kan formentlig vente en sigtelse for at forstyrre den offentlige trafik.

Politiet har ikke mistanke om, at de to mænd har begået andre ulovligheder end den hasarderede spadseretur.

De to mænd gik ind i tunnelen på Sprogø, og politiet oplyser til eb.dk, at man endnu ikke ved, hvordan de er kommet til Sprogø.

 

Powered by Labrador CMS