To uhyggelige voldtægtsforsøg: 23-årig mistænkt anholdt

En enkelt dag skulle der gå, før en efterlyst mand blev identificeret. Nu er han anholdt.

Torsdag aften blev denne mand efterlyst. Nu er han fanget. Foto: Politi
Udgivet Opdateret

Politiet er sådan set ganske overbevist om, at en nu anholdt 23-årig mand er identisk med den, der torsdag aften blev offentligt efterlyst i forbindelse med to uhyggelige voldtægtsforsøg i slutningen af januar.

Det første overfald skete mod en 78-årig kvinde på Lille Friheden i Hvidovre tidligt om morgenen 22. januar. Det lykkedes gerningsmanden at komme ind i kvindens lejlighed, da hun troede, der var tale om hjemmeplejen. Manden bad først om et glas vand på engelsk, men forsøgte herefter at flå tøjet af den 78-årige, men kvinden satte sig til modværge, og manden opgav sit forehavende og flygtede.

Andet voldtægtsforsøg foregik på samme måde på Rebæk Søpark i Hvidovre den 29. januar klokken cirka 06.40, men det tiltænkte offer var i stedet en ung kvinde. Da den 23-årige åbnede sin dør på klem, maste gerningsmanden sig ind og tvang kvinden over på hendes seng. Hun råbte om hjælp, hvilket blev hørt af hendes nabo, der forsøgte at komme ind i lejligheden. Det fik gerningsmanden til at opgive sit forehavende og flygte.

Ved overfaldet på Lille Friheden lykkedes det politiet at få overvågningsbilleder af manden – optaget på Friheden Station. Disse blev som nævnt offentliggjort torsdag – og har nu givet pote.

Fundet og fanget

Reaktionerne på efterlysningen – der blandt andet deltes her på Newsbreak.dk – kom prompte, oplyser efterforskningsleder Ole Nielsen fra Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Den unge mand mistænkt for voldtægtsforsøg er identificeret og fredag morgen anholdt på en adresse i Høje-Taastrup.

Der er tale om en 23-årig herboende rumænsk mand, som i forvejen er kendt af politiet. En rækker vidner har peget på ham, efter overvågningsbillederne i går aftes blev offentliggjort, og samtidig er han også blevet identificeret på baggrund af tekniske spor i politiets efterforskningen.

– Vi er sikre på, at det er manden vi efterlyste i går og han vil derfor blive fremstillet i Grundlovsforhør i retten i Glostrup, så hurtigt som muligt. Der skal lyde en stor tak til de vidner, der har henvendt sig til politiet i forbindelse med efterlysningen, siger politikommissær Ole Nielsen i pressemeddelelsen.

Han bliver fremstillet i grundlovsforhør klokken 13.30.

Powered by Labrador CMS