Tog lækkede olie og kølervæske

Foto: Hasse Jørgensen.
Udgivet Opdateret

Ribe Brandvæsen kom fredag morgen ud for en af de lidt mere usædvanlige opgaver.

Meldingen lød på en større olieforurening ved Jedsted Bjerge Vej mellem Ribe og Gredstedbro. Det viste sig, at et af de lokomotiver, der trækker de godstog, der for tiden kører mellem Esbjerg og Tyskland, var gået i stykker og havde lækket både motorolie og kølervæske.

Toget holdt stille omkring 100 meter syd for overkørslen ved Jedsted Bjerge Vej, og brandfolkene måtte ind under lokomotivet for at samle den olie og væske op, der stadig løb ud. Desuden måtte brandfolkene med skovle fjerne nogle af de mest forurenede skærver under lokomotivet for at standse den akutte fare for en større forurening.

Det viste sig, at det var et 40 år gammelt tysk dieselelektrisk lokomotiv, der trak godstoget. Under kørslen lige syd for Gredstedbro gik motoren i stykker, og der opstod et mindre hul i lokomotivets motorblok. Det var gennem det hul, dele af lokomotivets 1200 liter olie og 1100 liter kølervæske løb ud. Hvor store mængder, der løb ud, var i skrivende stund ikke klart.

DSB sendte hurtigt et hjælpelokomotiv, så det havarerede godstog kunne trækkes væk, og da den værste forurening var fjernet af brandvæsnet, blev det overladt til Banedanmark er sørge for resten.

Togtrafikken mellem Gredstedbro og Ribe var helt lukket mens redningsarbejdet stod på, og endnu ved middagstid var det uvist, hvornår trafikken kunne genoptages.

Heldigvis for Arriva, der sørger for passagertransporten på strækningen, kom uheldet midt i ferietiden. Men givet er det, at en del mennesker er blevet kraftigt forsinket i deres rejseplaner.

Se billederne øverst i artiklen…

Powered by Labrador CMS