Turister kom på afveje: Pludselig var de låst inde i historisk vartegn

Fire engelsktalende turister fik set lidt rigelig til Ribes domkirke.

Udgivet Opdateret

Med godt 850 år på bagen er Ribe Domkirke ikke overraskende en helt særlig turistoplevelse, når sådan en flok får taget turen til middelalderbyen i det sydjyske.

For fire engelsktalende turister blev besøget dog en kende langt, må man gå ud fra. I hvert fald endte de med at alarmere politiet via alarmcentralen. De var nemlig låst inde, fortæller Erik Lindholdt, der er vagtchef ved Syd- og Sønderjyllands Politi.

Han og kollegerne blev alarmeret klokken 17.54, og forinden da havde de fire turister – nationalitet ukendt, men sprog engelsk – været rundt og hive i både kathoveddør og andre tænkelige udgange.

– Turisterne havde været oppe i tårnet, og da de kom ned i selve kirken igen, var der ikke et øje at se, og dørene var låst. Altså kunne de ikke komme ud, siger Lindholdt til Newsbreak.

10 til 15 minutter efter opkaldet til alarmcentralen havde politiet dog fået fat på kirkeansatte, der kunne lukke de fire turister ud. De tog affæren med et smil og har fået lidt at skrive om i scrapbogen.

Om ikke andet er der gudstjeneste søndag, og så var de da stensikkert kommet ud.

Newsbreak bliver gjort opmærksom på episoden, fordi politikredsen skriver om den på Twitter. Her er vedhæftet samme billede, som artiklen her er illustreret med. Lindholdt har dog en indrømmelse.

– Vi havde jo nogle andre til at låse op, så vi allierede os med den lokale patrulje, der lige rullede ned forbi og skød et billede. Det er altså fuldstændig opstillet, men en god reklame for domkirken, siger han med et grin.

Powered by Labrador CMS