Turister kræver internet i sommerhuset

Foto: Colourbox.com (Modelfoto)
Udgivet Opdateret

Turister stiller sig ikke længere tilfredse med en solvogn på terrassen og et stenkast til stranden, når de skal leje sommerhus. De vil have internet. Hurtigt internet.

Hos Sol og Strand, der med 5.300 sommerhuse er en af Danmarks største sommerhusformidlere, kan de se, at sommerhuse med hurtigt internet i gennemsnit udlejes to uger mere om året end sommerhuse uden internet.

»Sommerhuslejerne vil selvfølgelig fortsat have en god beliggenhed og nogle gode fysiske forhold, men vi kan i år se en kraftig stigning i efterspørgslen efter internet. Sommerhuse, der før var attraktive, fravælges, hvis ikke internet er en del af pakken,« lyder det fra Sol og Strands direktør, Kaj Frederiksen, i en pressemeddelelse.

Tendensen bekræftes

Sol og Strand er ikke de eneste, der har opdaget, at internettet er blevet et must-have for sommerhuslejerne. Feriehusudlejernes Brancheforening bekræfter tendensen.

»Kunderne kræver internet. Der er en del turister, som kan finde på at fravælge et sommerhus, hvis det ikke har internet, eller hvis internettet ikke er hurtig nok. Når folk er i sommerhus, vil de stadig kunne være aktive på de sociale medier, streame film og spille online-spil. Og så er der mange, som ikke kan slippe arbejdet, selv om de er på ferie. De skal have internetadgang, så de kan tjekke deres mail,« siger brancheforeningens direktør, Carlos Villaro Lassen, til Berlingske Nyhedsbureau.

Internet en nødvendighed

Ifølge ham er der ingen vej uden om for sommerhusudlejerne, hvis de vil være sikre på at kunne leje deres hus ud i fremtiden.

»Hvis udlejerne vil have bookinger og glade gæster, er de nødt til at hoppe med på vognen og etablere hurtigt internet i sommerhuset,« siger direktøren.

Sol og Strand oplyser, at 60 procent af de danske sommerhuse tilbyder internetadgang i dag, og opfordrer til, at udlejerne af de resterende huse følger trop.

Noget tyder dog på, at sæsonen bliver ganske god – med eller uden internet. Ifølge Sol og Strand tegner 2015 til at blive det bedste år nogensinde for udlejning af sommerhuse i Danmark.

Powered by Labrador CMS