Undgå ødelagt bil: Det skal du vide inden vinterferie

Se, hvad der oftest går galt, når danskerne kører på vinterferie - og hvordan du undgår det.

Udgivet Opdateret

Når danskerne kører på vinterferie, er der andre, der kommer på overarbejde.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Således måtte SOS International, som gennem Rødt Kort-ordningen varetager vejhjælp i udlandet, rykke ud omkring 1400 gange i vinterferiesæsonen sidste år.

Tallet dækker over uge 4 til uge 9, og i halvdelen af tilfældene skyldtes nedbruddet enten mekaniske problemer med eksempelvis motor, kobling eller gear eller problemer med bilens batteri.

Planlægger du en kør selv-ferie, er der et par ting, du kan gøre for at undgå at strande på vejen til feriedestinationen.

I sidste års vinterferiesæson – med uge 7 som den travleste uge – fik danskerne primært vejhjælp i Tyskland (35 procent), Sverige (20 procent), Norge (17 procent) og Østrig (10 procent).

I galleriet over artiklen kan du se tre rigtig gode råd, du bør huske på inden ferien, fra eksperter fra FDM og SOS International.

Kom sikkert frem i vinterlandskabet

– Sørg for at sætte dig ind i de forskellige landes regler for, hvad du skal medbringe af sikkerhedsudstyr.

– I Norge kræves det for eksempel, at du skal være sikret i forhold til føret, og det kan betyde, at du får brug for snekæder.

– Skal du køre i glat føre, bør mønsteret på dine dæk være mindst 3-4 millimeter. Det er i øvrigt også lovpligtigt i visse lande. Herhjemme er mindstekravet 1,6 millimeter.

– Færdselsuheld er årsagen til ti procent af de tilfælde, hvor SOS International yder vejhjælp i udlandet.

Kilder: FDM, SOS International.

Powered by Labrador CMS