Vanvittig hastighed: Hjælp fra anden politikreds

Det gik meget stærkt - så stærkt, politiet ikke kunne følge med.

Der måtte hele to politikredse til, da en hollandsk mand skulle stoppes. Arkivfoto: Colourbox.
Udgivet Opdateret

Fredag den 5. juni 2020 omkring klokken 19.00 kørte en patrulje fra Tungvognscenter Syd, Sydøstjyllands Politi, på Sønderjyske Motorvej mod syd ved Vojens, da de blev overhalet af en hollandsk personbil med høj hastighed.

Den historie fortæller Sydøstjyllands Politi på sin Facebook-side. 

En hastighedsmåling viste, at personbilen havde en gennemsnitshastighed på 178 kilometer i timen over en strækning på knap 10 kilometer.

Det stod hurtigt klart for patruljen, at de ville få svært ved at følge med. Derfor anmodede de om assistance fra Syd- og Sønderjyllands politi.

Kort før afkørsel 70a ved Rødekro mistede patruljen fra Tungvognscenter Syd køretøjet af syne og føreren af det hollandske køretøj kørte af motorvejen.

Det førte ham dog lige i armene på en ventende patrulje fra Syd-og Sønderjyllands Politi.

Fisker på vej hjem

Føreren af den hollandske bil viste sig at være en fisker, som var på vej hjem til Holland, efter kutteren havde lagt til i Nordvestjylland.

Det viste sig også, at det ikke var første gang, han havde haft for travlt. Føreren havde en betinget frakendelse og et klip i kørekortet i forvejen.

Derfor måtte han med den nye hastighedsmåling betale en bøde på 4.500 kroner på stedet og senere skal han møde i retten med henblik på en ubetinget frakendelse af førerretten i Danmark.

Powered by Labrador CMS